Pe parchetul din Arena „Antonio Alexe”, Oradea, echipele de baschet S.C.M. Universitatea Craiova și C.S. S.C.M. Timișoara au susținut cel de-al X-lea lor joc din această ediție a campionatului, ambele combatante fiind implicate în accederea în faza play-off a competiției.


Confruntarea „leilor” a fost una lipsită de prea multe realizări ofensive în primele minute ale sfertului întâi. Primele puncte ale disputei fiind reușite de echipa olteană după mai bine de două minute de joc, Payton Henson reușind să înscrie în urma a două „libere”, 2-0. Sherwood Brown avea să egaleze, după o aruncare de două puncte, 2-2.
După primele cinci minute de joc ale sfertului întâi, scorul se menținea egal, 6-6, dar, odată cu intrarea în minutul șase, echipa universitarilor craioveni avea să se desprindă pe tabela de marcaj, Dragoș Diculescu (două puncte), Mate Vucić (două puncte), Monyea Pratt (trei puncte) au desprins Universitatea Craiova la șapte puncte în fața team-ului bănățean, 13-6, echipa olteană reușind să mențină această diferență o lungă perioadă de timp din „sfert”, iar pe final să mărească acest avantaj la opt puncte, la zece puncte, 20-10. În ultimele secunde ale primului sfert, C.S. S.C.M. Timișoara a redus această diferență prin reușitele lui Igor Mijajlović care a marcat din două „libere”. Astfel, primul sfert s-a încheiat cu avantajul echipei oltene, 20-12.


Sfertul doi a fost deschis cu „trița” lui Goran Filipović, baschetbalistul universitarilor craioveni reușind să pună primele trei puncte în acest „sfert” în dreptul echipei sale, 3-0. La scurt timp, Miloš Komatina a redus diferența șia înscris după o aruncare de două puncte, 3-2.
Cele două combatante au reușit să mențină echilibrul scorului pe toată durata acestui sfert doi, astfel că, la sfârșitul lui, a fost consemnată egalitatea, 15-15, la pauză intrându-se la vestiare cu scorul general în favoarea echipei S.C.M. Universitatea Craiova, 35-27.


Același scor echilibrat avea să se mențină și în sfertul trei, această perioadă pe durata celor 10 minute fiind una săracă în puncte. Timișorenii au deschis seria punctelor din acest „sfert” prin transformarea uneia din cele două „libere” de către Mirel Dragoste, iar oltenii au replicat prin „trița” lui Goran Filipović, iar după două minute conduceau scorul „sfertului”, 3-1. Alexandru Olah avea să înscrie în urma unei aruncări de două puncte pentru „leii” din Banat, 3-3, dar Goran Filipović a readus Craiova în avantaj, după care Mirel Dragoste a marcat alte două puncte, iar egalitatea a fost restabilită, 5-5. Payton Henson a marcat două puncte pentru Craiova, 7-5, iar Alexandru Olah și Mirel Dragoste aveau să desprindă Timișoara în fața adversarei sale din Craiova, 7-9, din minutul 8.
Prin Payton Henson (două puncte și trei puncte), S.C.M. Universitatea Craiova a preluat conducerea scorului în acest sfert trei, 12-9, ultimele puncte ale „sferului” fiind înscrise în dreptul Timișoarei de Mirel Dragoste (una, din două „libere”) și Igor Mijajlović (după o aruncare de trei puncte). Astfel că, cea de-a treia perioadă a fost câștigată de C.S. S.C.M. Timișoara, 12-13, dar, la scorul general, echipa din Craiova se afla încă în avantaj, 47:40.


Sfertul patru nu a fost unul reușit de echipă bănățeană, team-ul din Banat prezentându-se la acest turneu fără doi baschetbaliști de bază, Lewis Stallworth, László Lázár, indisponibili ca urmare a unor accidentări, iar Nikola Gajić a fost recuperat pe ultima sută de metri.
Finalul sfertului patru a fost în favoarea echipei din Bănie, 25-14, team-ul universitarilor din Craiova impunându-se astfel la scorul general, clar, la o diferență de 18 puncte în fața echipei bănățene, 72:54.


Pentru C.S. S.C.M. Timișoara au marcat în acest joc, Alexandru Olah (13 puncte), Igor Mijajlović (12 puncte), Mirel Dragoste (7 puncte), Sherwood Brown (6 puncte), Adam Mirković (5 puncte), Miloš Komatina (5 puncte), Nikola Gajić (3 puncte), Norbert Kelemen (3 puncte).
Pentru echipa din Bănie, cele mai multe puncte în acest joc au fost înscrise de Payton Henson (15 puncte), Goran Filipović (11 puncte), Monyea Pratt (11 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive, „triple-double”) și Mate Vucić (11 puncte).
Joi, 21 ianuarie, cu începere de la ora 16, C.S. S.C.M. Timișoara va susține ultimul său meci din turneul orădean, pe parchetul din Arena „Antonio Alexe”, împotriva echipei C.S. Dinamo București.

Cornel Seracin
www.facebook.com/baschetscmtimisoara