Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a încheiat, de la începutul anului 2021, încă două turnee din Liga Națională de Baschet.
„Leii” din Banat au început primul lor turneu din anul 2021 în localitatea ilfoveană Voluntari, acolo unde, pe parchetul din Sala Sporturilor „Gabriel Szabo” au susținut alte două meciuri de campionat. Primul lor joc l-au susținut împotriva echipei ABC Athletic Neptun Constanța, și, la capătul celor 40 de minute ale disputei, au obținut un succes muncit, impunându-se cu scorul final, 80:66, după ce au câștigat sferturile unu, trei și patru, 16-13, 19-18 și 23-12. În acest meci, echipa timișoreană a cedat adversarei de confruntare sportivă de pe parchetul sălii ilfovene în sfertul doi, constănțenii impunându-se la capătul celor 10 minute ale acestei perioade de joc, 23- 22.
A urmat disputa cu echipa din Voluntari, Club Sportiv Orășenesc, iar la capătul celor 40 de minute ale acesteia, „leii” din Banat au obținut doar punctul echipei învinse, „voluntarii” impunându-se, 77:62, după ce au câștigat sferturile unu, doi și patru, 27-14, 19-15 și 20-12. C.S. S.C.M. Timișoara a avut un reviriment în sfertul trei, perioadă pe care și-a adjudecat-o, 21-11, însă, fără a egala sau depăși echipa ilfoveană la scorul general. În ultimele patru minute ale acestei perioade a treia din joc, „leii” din Banat au reușit puncte spectaculoase, „trița”, prin Igor Mijajlovič (de două ori), Adam Mirkovič și Sherwood Brown.
Ilfovenii au revenit la cârma jocului în ultimul sfert și au reușit după un minut din cele 10 ale acestei ultime perioade, „trițe” înscrise consecutiv, prin Anthony Hickey și David Joseph (de două ori).
Astfel, C.S. S.C.M. Timișoara a încheiat turneul ilfovean cu o victorie și un rezultat nefavorabil, dar și cu accidentarea lui Lewis Stallworth, care, în jocul cu C.S.O. Voluntari, în urma unui duel cu Tudor Gîrbea, s-a accidentat la genunchi și a căzut pe parchet, după care a fost ajutat să părăsească suprafața de joc, supus consultului medicilor prezenți în Sala de Sport, apoi a fost escortat pe targă la ambulanță.
După acest turneu, C.S. S.C.M. Timișoara a adunat un total de 10 puncte și se afla pe locul 11 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, iar următorul turneu avea să-l susțină la Oradea, în zilele de 14 și 15 ianuarie. Inițial, acest turneu a fost programat să se dispute la Miercurea Ciuc, dar pentru că Sala de Sport „Eröss Zsolt”, din localitatea ardeleană a fost oferită temporar unor familii rămase fără adăpost în urma incendiului violent izbucnit în Miercurea Ciuc, joi, 7 ianuarie 2021, turneul de baschet a fost mutat la Oradea.
Așadar, pe parchetul Arenei „Antonio Alexe”, C.S. S.C.M. Timișoara a susținut joi, 14 ianuarie, un joc împotriva echipei C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc, iar la finalul celor 40 de minute ale confruntării s-a impus cu 83:55. Echipa bănățeană a câștigat toate cele patru sferturi ale disputei, 13-12, 23-21, 20-11 și 27-11, la pauză având un avantaj destul de fragil, 36:33.
Cel de-al doilea joc din turneul ardelean baschetbaliștii bănățeni l-au susținut împotriva echipei C.S. Municipal Focșani (foto, startul jocului C.S. S.C.M. Timișoara-C.S.M. Focșani), ambițioasa echipa moldavă ridicând câteva semne de întrebare pentru echipa bănățeană vis-à-vis de formația care se va impune la final.
Timișoara și-a adjudecat sferturile unu (28-13) și doi (17-15), astfel că, la pauză, avea un avantaj consistent, 45:28.
În repriza a doua însă, echipa din Focșani a continuat să creadă în șansa ei, iar sferturile trei și patru au fost în favoarea focșănenilor (21-17 și 21-16), dar aceste două victorii „à la Pirus” nu au mai putut întoarce avantajul scorului general, astfel că, la finalul celor 40 de minute ale disputei, C.S. S.C.M. Timișoara s-a impus cu scorul general, 78:70.
La finalul acestui turneu, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut patru puncte, iar cu un total de 14 puncte, după nouă jocuri, începe următorul turneu de la Oradea de pe locul șapte al clasamentului.
În zilele de 20 și 21 ianuarie 2021, „leii” din Banat vor susține cel de-al cincilea lor turneu din Liga Națională de Baschet Masculin, acesta desfășurându-se în municipiul ardelean Oradea. În acest turneu, C.S. S.C.M. Timișoara va păși cu probleme de efectiv, baschetbaliștii Lewis Stallworth, László Lázár și Nikola Gajić fiind indisponibili.


„Ne așteaptă un turneu foarte greu, deoarece ne confruntăm cu probleme de efectiv din cauza absențelor celor trei jucători din rotația principală a echipei, dar acesta cu siguranță nu este un motiv să ne considerăm victime sigure la acest turneu. Cred în unitatea grupului, în calitățile fiecărui jucător disponibil și în caracterul întregii echipe, astfel încât pot să afirm că vom lupta și peste limita potențialului pe care îl avem în acest moment. Baschetul pe care Dinamo și Craiova l-au practicat până acum este unul de calitate și plăcut ochiului și sunt convins că privitorii se vor bucura de meciuri bune la acest turneu”, a declarat antrenorul-manager Dragan Petričević.


În cadrul acestui turneu de la Oradea, „leii” din Banat vor întâlni echipele S.C.M. Universitatea Craiova (după nouă jocuri, locul 8, 14 puncte, coșaveraj inferior echipei bănățene), miercuri, 20 ianuarie, de la ora 16, iar joi, 21 ianuarie, de la ora 16, C.S. Dinamo București (după nouă jocuri, locul 6, 15 puncte). Ambele meciuri vor putea fi vizionate, în direct, la F.R.B. Tv.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara