Echipa de fotbal Ripensia Timișoara continuă perioada de pregătire pentru partea a doua a întrecerii din liga secundă de fotbal și a susținut primul ei joc de verificare din anul 2021, „în familie”. Meciul-școală s-a jucat pe terenul din Baza Sportivă nr. 2 a Politehnicii, în două reprize a câte 45 de minute, iar cele două echipe au fost:


Echipa A: Dobre (Miklos)- Andrei Macrițchii, Țieranu, Pădureț, Fridrich - Valeri Macrițchii, Ouadie - Peter, Simedru, Popovici (Vasluian) - Sokovic (Golda).
Echipa B: Velcea (Dobre) - Maric (Sturzu), Rogac, Lalic, Gladun - Stoi, Tudor - Piftor, Neagu, Ene (Tudorache) - Pădurariu.


Echipa A s-a impus, 4-0, golurile fiind marcate în partea secundă de Ionuț Vasluian (de două ori), Denis Golda și Harald Fridrich.
Dintre fotbaliștii aflați în pregătire cu Ripensia, prezenți la reunire, portarul Dragoș Trașcă și mijlocașul Dragoș Apetrei nu au mai rămas în lotul lui „Ripi”, dar s-au alăturat lotului în galben-roșu, antrenându-se cu fosta campioană a României la fotbal, portarul Robert Miklos ( ultima dată la A.C.S. Dumbrăvița), fundașul Ștefan Pădureț (ultima dată la Astra Giurgiu II) și mijlocașul Alexandru Piftor (ultima dată la Gloria Buzău).


Referindu-se la activitatea depusă de echipă în prima săptămână de antrenamente, „principalul” Cosmin Petruescu a declarat următoarele, potrivit siteului oficial al clubului bănățean, www.ripensiatimisoara.ro: „A fost o primă săptămână în care am pus accent pe readaptarea la efort, am efectuat și niște teste fizice. Am vrut să vedem nivelul actual de pregătire a echipei. În mare parte, sunt mulțumit de modul în care au răspuns la comenzi băieții în această perioadă. Sunt mulțumit și de pregătirea pe care au făcut-o peste vacanță și modul în care jucătorii au respectat programele individuale pe care le-au primit. Am încheiat săptămâna cu un joc-școală, în care am vrut să le dăm mai multe minute celor care au venit la începutul acestor pregătiri. Încercăm să ne facem o părere cât mai obiectivă asupra potențialului lor și, de ce nu?, este posibil să ajungem la o înțelegere și să colaborăm în perioada următoare”.


Marți, 19 ianuarie, Ripensia a juca pe terenul din Baza Sportivă nr. 2, în compania echipei de liga a treia Fortuna Becicherecu Mic, iar la finalul acestui meci amical scorul a fost consemnat în favoarea echipei în galben-roșu, 5-1, prin golurile marcate de Nemanja Soković, Gabriel Stoi, Denis Golda (de două ori) și Cristian Pădurariu (atacant sosit de la C.S. Ghiroda și Giarmata Vii, născut în anul 1997). Tânăra echipă din comuna vecină Timișoarei, Fortuna Becicherecu Mic, componentă a ligii a treia, Seria a opta, a deschis scorul cu un șut deviat, pe fondul unei superficialități din partea echipei Ripensia. Fortuna este o echipă constituită din juniori și tineri promițători din pepiniera echipei A.S.U. Politehnica, antrenați de cunoscutul antrenor juvenil Iulian Prodana. Acest joc amical s-a desfășurat pe durata a patru reprize, fiecare de câte 30 minute.
Acum, potrivit programării, următorul joc amical al lui „Ripi” va avea loc sâmbătă, 23 ianuarie, pe terenul din Baza Sportivă nr. 2 a Politehnicii, în compania echipei de ligă a treia, C.S. Avântul Periam.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/glasultribuneiripensiste