Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a început antrenamentele din noul an fără sportivii convocați la loturile naționale. Cei șase absenți, motivat de la prima reunire din anul 2021, au fost Cristian Fenici, Marius Sadoveac și Călin Dedu, la reprezentativa de seniori, respectiv Claudiu Pál, Liviu Caba și Aron Dedu, la „tineret”. Jucătorii s-au mai aflat într-un scurt stagiu de pregătire, în perioada 26-30 decembrie, iar acum au revenit în București pentru un al doilea cantonament programat până în 15 ianuarie. Ambele echipe naționale pregătesc jocuri din preliminariile europene.
Handbaliștii echipei S.C.M. Politehnica, reuniți la Timișoara, vor efectua câte două antrenamente pe zi, unul de dimineața, la sala de forță, iar cel de-al doilea după-amiaza, în sala „Constantin Jude”.
Au fost prezenți la primul antrenament al echipei de handbal masculin a Timișoarei în anul 2021, S.C.M. Politehnica, 11 sportivi, portarii Cristian Tcaciuc și Aleksandar Milenković, extremele stânga Sérgio Barros și Denis Neamțu, pivoții Bogdan Baican și Constantin Enculescu, interii Andrei Păiuș, Ramon Șomlea și Savo Slavuljica, extremele dreapta Flavius Cîmpan și Robert Năstăsie.
Antrenorul Vlad Caba își dorește ca în această perioadă să-i cunoască mai bine și pe juniorii care ar putea face pasul la echipa mare, prin participări mai frecvente la antrenamentele echipei de seniori.
Până la revenirea internaționalilor plecați la loturile naționale, pregătirea se va axa pe latura fizică, iar accentul pe antrenamentele tactice se va pune în a doua jumătate a lunii ianuarie.
Pentru această perioadă de întrerupere a campionatului, perspectivele vreunor meciuri de verificare sunt destul de neclare, pentru că, susține antrenorul timișorean, „nu știm dacă ne permite protocolul medical, ne vom interesa, dar în aceeași măsură nici nu prea avem cu cine să jucăm pe aici, prin zonă... ne este greu să găsim un partener, să vină la Timișoara sau noi să mergem în altă parte, așa că soluția ar fi jocurile școală atunci când vom fi în efectiv complet”.
Referitor la faptul că S.C.M. Politehnica Timișoara nu a disputat câteva partide programate la turneele de campionat din condiții de criză sanitară, două dintre ele omologate cu rezultate favorabile, 10-0), iar celelalte trei cu rezultate nefavorabile, 0-10, antrenorul echipei bănățene, profesorul Vlad Caba, a solicitat într-o ședință susținută cu responsabilii federației ca aceste cinci meciuri să fie reprogramate, inclusiv pe cheltuială proprie, dar a fost refuzat categoric.
Meciurile oficiale se vor relua luna viitoare, în 3 februarie fiind programat primul joc oficial din anul 2021, confruntarea Politehnicii Timișoara cu Potaissa Turda, joc retur, într-un nou turneu în municipiul ardelean Sfântu Gheorghe.
Momentan, potrivit comunicatelor publice ale clubului bănățean, sunt semnale care vestesc că actuala ediție a Ligii „Zimbrilor” se va limita la un tur și un retur, fazele play-off și play-out ale campionatului urmând să fie anulate.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica