Luni, 11 ianuarie, echipa de fotbal Ripensia Timișoara a efectuat primul ei antrenament din anul 2021. Teamul timișorean s-a reunit pe gazonul sintetic din Baza Sportivă numărul doi a Politehnicii Timișoara, iar la prezența antrenorului principal Cosmin Petruescu au răspuns, Ștefan Dobre, Valentin Velcea - portari, Andrei Macrițchii, Mădălin Sturzu, Darius Țieranu, Radu Rogac, Cosmin Gladun, Mirjan Marić, Harald Fridrich, Nenad Lalić - fundași, Gabriel Stoi, Tudor Călin, Vlad Tudorache, Alexandru Neagu, Mihai Ene, Ionuț Vasluian, Valerii Macrițchii - mijlocași, Nemanja Soković, Denis Golda, Alex Popovici - atacanți.
Au lipsit de la antrenamentul Ripensiei de pe „sinteticul” politehnist, fiind învoiți, mijlocașii Ivan Urvanțev și Stephan Coulibaly.


„Le mulțumesc colegilor și prietenilor de la Politehnica Timișoara pentru că ne-au permis să folosim terenul sintetic, pentru că, din cauza condițiilor atmosferice, pe ternul de iarbă este practic imposibil să ne desfășurăm activitatea în acest moment, și, atunci, este o soluție bună pentru noi și mă bucur c-am găsit înțelegere din partea lor și au fost de acord să putem să folosim acest teren, bineînțeles, în măsura posibilităților, în orele și zilele când nu-l folosesc ei”, a declarat antrenorul principal al echipei în galben-roșu, profesorul Cosmin Petruescu.


Printre fotbaliștii care nu se vor mai regăsi în lotul lui „Ripi” în partea a doua a ligii secunde, sunt fundașul Alin Burdeț, mijlocașul Cosmin Sîrbu și fundașul central Adrian Neacșu.
Ripensia și Alin Burdeț au reziliat, de comun acord, contractul, iar în cazul lui Cosmin Sîrbu, încetarea contractului s-a produs la fel, cu acordul celor două părți. În ceea ce privește angajamentul lui Adrian Neacșu cu „Ripi”, acesta s-a încheiat.


„În perioada următoare, într-un timp cât mai scurt, încercăm să definitivăm lotul, pentru că, în mai puțin de șase săptămâni e prima etapă și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, a declarat „principalul” lui „Ripi”, la reunirea echipei.
La acest prim antrenament din anul 2021 al team-ului în galben-roșu au fost prezenți câțiva fotbaliști tineri vizați pentru a fi transferați în lotul echipei timișorene, printre aceștia numărându-se doi portari, patru mijlocași și un atacant.
Potrivit celor declarate de antrenorul Petruescu, în lotul team-ului timișorean sunt așteptați să sosească fotbaliști pentru fiecare compartiment, noii sosiți urmând să aducă experiență și plus-valoare echipei pentru partea a doua a ligii secunde.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/glasultribuneiripensiste