Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a disputat primul joc din cadrul turneului de la Sibiu, în cel de-al doilea ei turneu din ediția 2020/2021 al Ligii Naționale de Baschet Masculin, întâlnind pe parchetul din Sala „Transilvania”, team-ul din Trivale, B.C.M. Universitatea Pitești.
Așadar, un nou joc între două echipe cu echipament alb-violet, o dispută în care ambele combatante au depus mult efort pentru a obține maximum de puncte la finalul celor 40 de minute ale întrecerii. Au lipsit, de la C.S. S.C.M. Timișoara, căpitanul Sherwood Brown, iar de la B.C.M. Universitatea Pitești, conducătorul de joc, Gary Talton.


Ritm alert, în primele trei minute ale confruntării, cu scor în favoarea formației din Trivale, 10-9. Din minutul 6, echipa timișoreană a preluat conducerea scorului, 14-13, Cristian Mocrițchi marcând trei puncte. A urmat o perioadă în care cele două echipe s-au succedat pe rând la conducerea scorului, 14-14 și 14-15, după două „libere” ale echipei argeșene, reușite de Radu Voinescu, după care, Miloš Komatina, cu o nouă reușită de trei puncte în contul „leilor” din Banat, readucea Timișoara în avantaj, 17-15, cu trei minute înainte de finalul primului sfert.
Mladen Jeremić a răspuns reușite de trei puncte a echipei bănățene, cu trei puncte și a readus Piteștiul în avantaj, 17-18, Adam Mirković a marcat două puncte, 19-18, după care, Tudor Gheorghe, cu trei puncte, a readus în avantaj echipa din Trivale, 19-21. Miloš Komatina a restabilit egalitatea, 21-21, iar în ultima secundă a sfertului întâi, după o pasă primită de la Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă a consfințit succesul primului sfert în favoarea echipei piteștene, 21-24.


Sfertul secund a fost unul în totalitate la discreția echipei, team-ul timișorean nereușind mai mult de șapte puncte de-a lungul acestui sfert doi. B.C.M. Universitatea Pitești s-a distanțat în primele trei minute ale sfertului doi, având un avantaj de șase puncte (21:30, la scorul general). Prin Nikola Gajić, Timișoara avea să înscrie primele două puncte din acest sfert, apoi echipa argeșeană, prin reușita de două puncte a lui Nikola Jevtović avea să-și refacă diferența de șase puncte în acest „sfert”, 2-8 (la scorul general, 23:32). Ca urmare a unui fault personal comis de Nikola Jevtović asupra lui Miloš Komatina, arbitrul jocului a acordat două „libere” pentru echipa bănățeană. Miloš Komatina a trecut mingea prin inel la una dintre aceste aruncări libere și a redus diferența scorului din sfertul doi, 3-8, după care a urmat o perioadă de aproximativ trei minute fără puncte pentru C.S. S.C.M. Timișoara, în schimb, team-ul din Pitești reușind să marcheze și să pună o diferență de șaptesprezece puncte, 3-20, în acest sfert doi (24:44, la scorul general). Prin Alexandru Olah (două puncte) și Nikola Gajić (din două aruncări libere), C.S. S.C.M. Timișoara avea să închidă acest nefast, pentru ea, sfert doi al jocului, dar, mai înainte de ultimele două reușite ale Timișoarei, echipa din Trivale avea să mai înscrie două puncte, prin Rareș Uță (din aruncare liberă) și Radu Voinescu (din aruncare liberă). Astfel, cea de-a doua perioada de 10 minute a fost în avantajul team-ului piteștean, 22-7, iar la pauză, scorul general a fost favorabil formației din Trivale, 46:28.


Partea a doua a jocului a adus pe parchet o echipă a Timișoarei decisă să recupereze diferența de scor. Astfel că, după patru minute, în sfertul trei, C.S. S.C.M. Timișoara conducea, 11-0 (la scorul general echipa argeșeană se afla încă în avantaj, 46:39). László Lázár avea să deschidă seria de puncte pentru C.S. S.C.M. Timișoara, din acest sfert trei. Pe contraatac, centrul echipei bănățene avea să dea o primă „lovitură câștigătoare” în acest „sfert” echipei din Trivale, 2-0. La finalul celor 10 minute ale acestei perioade a treia, C.S. S.C.M. Timișoara s-a impus, 29-16, dar era încă condusă la scorul general de echipa argeșeană, 57:62, o diferență deloc imposibil de recuperat în ultimul sfert al confruntării.


Sfertul patru a fost unul lipsit de cursivitate, cu multe întreruperi, piteștenii reușind să-l înceapă bine, în apărarea fragilului lor rezultat general, iar după două minute scurse din acest ultim sfert, conduceau, 5-2. Cu 3 minute înainte de finalul jocului, scorul general era favorabil echipei din Trivale 72:64. „Leii” din Banat aveau să înscrie cinci puncte la rândul, astfel că, înaintea ultimului minut, confruntarea era deschisă oricărui rezultat.
Mladen Jeremić a transformat o singură „liberă”, dar Timișoara avea să irosească posesia următoare. Mladen Jeremić avea să ajungă din nou la linia de fault și a obținut „liberele”. Nikola Gajić a marcat două „libere” pentru Timișoara și, cu aproximativ 30 de secunde înainte de finalul disputei, scorul general rămânea favorabil echipei argeșene, 74:71. Tony Bishop-jr. avea să înscrie două „libere”, 76:71, după care Igor Mijajlović a marcat un coș de două puncte pentru C.S. S.C.M. Timișoara, 76:73.
Radu Voinescu a comis un fault ofensiv asupra lui Adam Mirković și Timișoara obținea două aruncări libere. Mirković a ratat ambele aruncări libere, și a dat greș în încercarea sa de a da lovitura decisivă pentru a aduce echipa bănățeană în avantaj la finalul acestui meci. În urma posesiei acordate echipei argeșene, Mladen Jeremić avea să închidă jocul prin două aruncări libere, astfel consfințind rezultatul final al acestui prim joc din cadrul turneului de la Sibiu, C.S. S.C.M. Timișoara-B.C.M. Universitatea Pitești 73:78.


În urma acestui joc, C.S. S.C.M. Timișoara rămâne cu punctul echipei învinse, iar după patru meciuri disputate în această ediție de campionat, cu un total de șase puncte, se află pe locul nouă al clasamentului (două victorii și două înfrângeri).
Punctele echipei C.S. S.C.M. Timișoara de-a lungul acestui joc au fost marcate de Nikola Gajić (14 puncte), Igor Mijajlović (12 puncte), László Lázár (10 puncte), Miloš Komatina (9 puncte), Lewis Stallworth IV (9 puncte), Mirel Dragoste (6 puncte), Alexandru Olah (6 puncte), Adam Mirković (4 puncte), Cristian Mocritchi (3 puncte). Pentru echipa argeșeană, cele mai multe puncte în acest joc au fost marcate de Nikola Jevtović (22 puncte), Mladen Jeremić (11 puncte), Radu Voinescu (10 puncte), Tudor Gheorghe (10 puncte).
Pentru C.S. S.C.M. Timișoara va urma un nou joc la Sibiu, miercuri, 30 decembrie, pe parchetul din Sala „Transilvania”, împotriva echipei B.C. C.S. Universitatea Sibiu. Jocul va începe la ora 19:30 și va putea fi vizionat, în direct, la DigiSport 4, Look Sport Plus și F.R.B. Tv.
Tot în cadrul turneului de la Sibiu, marți, 29 decembrie, B.C. C.S. Universitatea Sibiu a învins C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, 91:87. În celelalte jocuri ale zilei s-au înregistrat rezultatele: C.S. Dinamo București-C.S.O. Voluntari 66:77 (la Craiova), C.S. Municipal Focșani-A.C.S. Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca 51:82 (la Focșani), S.C.M. Universitatea Craiova-ABC Athletic Neptun Constanța 69:61 (la Craiova), C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc-C.S.A. Steaua București 53:70 (la Focșani).

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara