La Focșani, la Craiova și la Sibiu se va disputa ultimul turneu din Liga Națională de Baschet Masculin în anul 2020.
Echipa de baschet C.S. S.C.M. Timișoara va disputa cel de-al doilea ei turneu în această ediție de campionat, la Sibiu, pe parchetul din Sala „Transilvania”. La turneul programat înainte de Crăciun, „leii din Banat au avut liber, nu au jucat.
Echipa bănățeană a plecat la Sibiu, locul de disputare al turneului, luni, 28 decembrie. Duminică, dimineața, toți jucătorii echipei timișorene au primit rezultate negative la aceste testări pentru depistarea noului coronavirus, la fel membrii staff-urilor tehnic și administrativ nu au fost depistați cu virusul SARS-CoV-2. Prin urmare, întreaga echipă de baschet a Timișoarei a efectuat deplasarea tuturor componenților sănătoși la turneul din orașul de pe Cibin.
Marți, 29 decembrie și miercuri, 30 decembrie 2020, C.S. S.C.M. Timișoara va susține, pe parchetul din Sala „Transilvania”, ultimele ei două jocuri din 2020, în Liga Națională de Baschet Masculin. Adversare îi vor fi două team-uri pe măsura valorii sale, B.C.M. Universitatea F.C. Argeș Pitești și C.S. Universitatea Sibiu.
Marți, 29 decembrie, C.S. S.C.M. Timișoara va întâlni echipa din Pitești, meciul urmând să fie transmis, în direct, la DigiSport 4 și LookSport Plus, de la ora 16, iar miercuri, 30 decembrie, de la ora 19:30, în direct, pe aceleași canale tv, „leii” din Banat vor juca împotriva echipei C.S. Universitatea Sibiu.


Referindu-se la acest turneu și la adversarele pe care timișorenii le vor întâlni, fundașul echipei bănățene, experimentatul baschetbalist ce evoluează în naționala de baschet seniori a României, Mirel Dragoste, a declarat următoarele, potrivit site-ului www.unitedhoops.ro: „Turneul va fi unul foarte greu, cu două echipe cu un lot bun și mai multe meciuri oficiale jucate decât noi, dar mergem foarte încrezători și vrem să ne îndeplinim obiectivul în ambele meciuri. Am avut o perioadă foarte bună, cu antrenamente intense, dar și o scurtă pauză de Crăciun în care ne-am încărcat bateriile și am venit cu forțe proaspete pentru turneul ce urmează. Pot spune că Pitești și Sibiu au un mic avantaj în fața noastră deoarece au avut dueluri tari la ultimul turneu și au intrat în ritmul meciurilor puternice, dar vom încerca să jucăm cel mai bun baschet al nostru în această perioadă și cred că apărarea foarte agresivă și jocul colectiv al echipei noastre pot face diferența în orice partidă. Atmosfera din cadrul echipei este una plăcută...”.


B.C.M. Universitatea F.C. Argeș Pitești are, până acum, cinci jocuri disputate în această ediție de campionat, în care a înregistrat trei victorii și două înfrângeri. În turneul disputat înainte de Crăciun, argeșenii au fost învinși de S.C.M. Universitatea Craiova, 77:79 și s-au impus la limită în fața formației C.S. Dinamo, 83:82. În primul lor turneu, piteștenii au învins, 80:73, C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc și 89:76, C.S. Municipal Focșani, dar au fost învinși de C.S. Universitatea Sibiu, 72:88.
Cel de-al treilea turneu, echipa B.C.M. Universitatea F.C. Argeș Pitești, începe de pe locul trei în clasamentul campionatului, cu un total de opt puncte.
C.S. Universitatea Sibiu a disputat până acum, în această ediție de campionat, cinci jocuri și a înregistrat patru succese și un eșec. În turneul dinainte de Crăciun, sibienii au obținut o victorie, 84:81, împotriva echipei S.C.M. Universitatea Craiova și au bifat un prim eșec, 76:87, împotriva echipei C.S. Dinamo. În primul turneu, echipa de pe Cibin a înregistrat numai rezultate pozitive, 105:90, împotriva echipei C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc, 102:72, împotriva echipei C.S. Municipal Focșani și 88:72, împotriva echipei B.C.M. Universitatea F.C. Argeș Pitești. C.S. Universitatea Sibiu începe acest turneu de pe primul loc în clasamentul din Liga Națională de Baschet, cu un total de nouă puncte.
C.S. S.C.M. Timișoara a avut un parcurs bun de-a lungul primului turneu, cel pe care l-a susținut la Oradea, în municipiul ardelean, „leii” din Banat bifând două succese, 80:78, împotriva echipei C.S. Municipal Galați și 71:63, împotriva echipei C.S. Municipal Târgu Jiu și un eșec, 68:75, împotriva echipei C.S.M. C.S. Universitatea Oradea. Cu aceste rezultate, team-ul bănățean începe cel de-al doilea lui turneu de pe locul 11, cu un total de cinci puncte.
După acest turneu, C.S. S.C.M. Timișoara va disputa, în luna ianuarie 2021, alte trei turnee, la Voluntari, Miercurea Ciuc și Oradea.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara