Echipa de baschet C.S. S.C.M. Timișoara a susținut cel de-al doilea ei joc din cadrul primului turneu al Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2020/2021, desfășurat pe parchetul Sălii „Antonio Alexe” din Oradea, împotriva echipei C.S. Municipal Târgu Jiu. La capătul celor 40 de minute ale disputei, „leii” din Banat s-au impus, 71:63, bifând cel de-al doilea lor succes la Oradea.


Încă din primul sfert al jocului, C.S. S.C.M. Timișoara a pornit cu elan spre gustul celui de-al doilea ei succes în această nouă ediție a LNBM, iar după aproape nouă minute, conducea detașat pe tabela de marcaj, 25-10. În ultimul minut al primului sfert, echipa gorjeană reușește să înscrie patru puncte, unul din aruncare liberă, celelalte trei, în urma unei „trițe” a lui Jacob Alt Spurgeon. Echipa timișoreană a reușit două „trița” în primul sfert, prin Nikola Gajić și Adam Mirković.
Sfertul al doilea a adus un team gorjean mult mai decis să arate un joc care să-i aducă succesul. Condusă în cea mai mare parte a „sfertului”, în finalul celei de-a doua perioade C.S.M. Târgu Jiu revine și se apropie tot mai mult de un scor egal la capătul acestui „sfert”.
În urma transformării a două aruncări libere, prin Kevin Patrick Allen, C.S.M. Târgu Jiu a egalat scorul „sfertului”, 19-19 și a reușit să se impună la limită, 20-19, dar, la vestiare s-a intrat cu avantajul echipei timișorene, 44:34.


Partea a doua a jocului a fost demarată în trombă de echipa bănățeană, care, după patru minute de joc din sfertul trei, conducea cu 11-2, iar la scorul general, cu 55:36. A urmat o perioadă bună a echipei gorjene, care a revenit la două lungimi în spatele „leilor” din Banat, 9-11, dar, la finalul „sfertului”, scorul a fost tot în favoarea team-ului bănățean, 18-13, iar cel general, la fel, 62:47.
În ultimul sfert, însă, echipa gorjeană se pare că s-a dezlănțuit și, pe toată durata celor 10 minute ale ultimei perioade a condus scorul, iar la finalul sfertului patru scorul acestuia era în favoarea echipei din Târgu Jiu, 16-9. Oricum, chiar și la această izbândă, diferența la scorul general nu a mai fost remontată, iar „leii” din Banat aveau să se impună la scorul general, 71:63.


În acest joc, marcatorii echipei bănățene au fost: Sherwood Brown (15 puncte), Lewis Stallworth IV (15 puncte), Adam Mirković (12 puncte), Alexandru Olah (10 puncte), Nikola Gajić (9 puncte), Lázár László (9 puncte), Igor Mijajlović (un punct). Pentru echipa din Târgu Jiu, cele mai multe puncte în acest joc au fost marcate de Jacob Alt Spurgeon (21 puncte) și Kevin Patrick Allen (15 puncte).


După două jocuri la turneul de la Oradea, C.S. S.C.M. Timișoara are patru puncte, iar ultimul ei joc din acest prim turneu îl va susține împotriva gazdelor de la C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, duminică, 13 decembrie, de la ora 19:30. Meciul poate fi vizionat, în direct, pe canalul Tv al Federației Române de Baschet.


Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara