Echipa de fotbal în sală C.F.R. Timișoara a disputat cel de-al doilea turneu din sezonul regular, în zilele de 20, 21 și 22 noiembrie 2020, la Sântămăria Orlea. Așadar, după ce în urmă cu o lună, cele patru competitoare înscrise în Seria 3 Vest a ligii secunde de fotbal în sală, C.F.R. Timișoara, Metropolitan Ișalnița, A.C.S. West Deva și Șoimii Șimand, s-au întâlnit în primul turneu, la Timișoara, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, unde au jucat trei etape, acum au bifat alte trei etape din această ediție a întrecerii în localitatea hunedoreană mai sus amintită.


Vineri, 20 noiembrie, C.F.R. Timișoara a întâlnit într-un meci ce a contat pentru etapa a patra, Șomii Șimand, iar la finalul celor 40 de minute ale disputei s-a impus cu 9-2, golurile echipei timișorene fiind marcate de Răzvan Plopeanu (4 goluri), Andrei Nemițanu (un gol), Denis Dan (un gol), Valentin Ilaș (un gol) și Robert Varlan (două goluri). Pentru echipa din Șimand au marcat Andrei Sechel și Daniel Clej.
A urmat jocul de sâmbătă, 21 noiembrie, în care C.F.R. Timișoara a întâlnit pe parchetul din Sala de Sport a comunei hunedorene Sântămăria Orlea, echipa Metropolitan Ișalnița. Meciul a fost întrerupt în minutul 28 din cauza accidentarilor echipei doljene. Scorul final a fost favorabil C.F.R.-ului, 5-2, prin golurile marcate de Răzvan Plopeanu (două goluri) și Valentin Ilaș (trei goluri). Echipa doljeană a înscris prin Surugiu.
În ultimul ei meci al acestui turneu, C.F.R. Timișoara a jucat împotriva echipei care a organizat acest turneu, A.C.S. West Deva, duminică, 22 noiembrie. La finalul celor 40 de minute ale confruntării, timișorenii s-au impus cu 10-2, prin golurile marcate de Robert Varlan (3 goluri), Andrei Nemițanu (două goluri), Răzvan Plopeanu (două goluri), Nafi Iseini (un gol), Valentin Ilaș (un gol) și Cristian Buhaceanu (un gol). Pentru echipa din Deva au marcat Cosmin Togoi și Horci.


În urma acestui al doilea turneu de fotbal în sală, liga a doua, în Seria 3 Vest, pe primul loc se află C.F.R. Timișoara, 18 puncte, golaveraj pozitiv, 52-9, urmată de Metropolitan Ișalnița, 12 puncte, golaveraj pozitiv, 34-24. Pe locul trei se află A.C.S. West Deva, 6 puncte, iar pe ultimul loc, Șoimii Șimand, zero puncte.


În ediția 2020/2021 a ligii secunde de fotbal în sală au fost formate trei serii, după zone geografice, Seria 1 Est, Seria 2 Centru și Seria 3 Vest, fiecare având în componență patru echipe. Sezonul regulat se va întinde de-a lungul a douăsprezece etape, cu două tururi şi două retururi și se va desfășura sub formă de turnee de trei etape. Echipele clasate pe primul loc în fiecare serie, la care se adaugă cel mai bun loc doi din cele trei serii se califică în faza play-off-ului. La finalul play-off-ului, echipa clasată pe primul loc promovează direct în Liga 1, iar ocupanta locului secund va disputa un meci de baraj (tur-retur) pentru promovarea în Liga 1, cu echipa care a încheiat în clasamentul primului eșalon de fotbal în sală pe locul 7.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/cfrtimisoara