Patru handbaliști care evoluează pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, Cristian Fenici, Marius Sadoveac, Călin Dedu și Sérgio Barros au fost convocați la reprezentativele naționale de seniori ale României și Portigaliei, urmând să evolueze în meciuri din preliminariile Euro 2022 în cursul lunii noiembrie. Primii trei handbaliști au avut jocuri foarte bune în campionatul intern, aceste evoluții propulsându-i în rândul convocaților pentru națională.
Cristian Fenici și Marius Sadoveac sunt printre cei mai experimentați jucători ai „tricolorilor”, în vreme ce Dedu jr. este, în premieră, la naționala mare; în această toamnă, el face pasul de la echipa de juniori (unde e convocat de asemenea până în 26 octombrie) la cea de seniori.
Naționala României de handbal, seniori, se va reuni în București, în data de 29 octombrie, urmând să joace primele meciuri din preliminariile Euro 2022, cu Suedia (în deplasare) și cu Muntenegru (acasă) în zilele de 5 și 8 noiembrie. România joacă aceste preliminarii de Campionat European, în Grupa a VIII-a, alături de Suedia, Muntenegru și Kosovo. Din grupele preliminare se califică, direct, primele două clasate din fiecare grupă (sunt 8 grupe) și patru cele mai bune echipe clasate pe locul 3 din aceste opt grupe. Naționala de handbal seniori a România a participant ultima dată la turneul final al Campionatului European de Handbal Masculin în 1996.
Sérgio Barros a fost convocat la naționala Portugaliei, extrema stânga lusitană fiind o prezență constantă în echipa țării sale. Portughezii joacă în preliminariile Euro 2022, în 4 noiembrie cu Israel (acasă) și în 8 noiembrie cu Lituania (în deplasare).
Cea de a XV-a ediție a turneului final al Campionatului European de Handbal Masculin, va fi găzduit de Ungaria și Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022, jocurile urmând să se dispute la Budapesta, Debrecen, Veszprém și Szeged în Ungaria și Bratislava și Košice în Slovacia.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica