Joi, 15 octombrie 2020, s-a desfășurat, în sistem de videoconferință, ședinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet convocată de președintele Horia Paun în regim de urgență.
În cadrul acestei ședințe s-a decis, din cauza situației sanitare încă prezente la nivel mondial și a situației existente în acest context în rândul echipelor de baschet din România, a focarelor de COVID-19, suspendarea desfășurării celor 3 turnee preliminare din Cupa României de Baschet Masculin, din 17-22 octombrie 2020, pentru o perioadă nedeterminată.
C.S. S.C.M. Timișoara ar fi urmat să dispute acest turneu preliminar la Sibiu, dar clubul ardelean a anunțat prin intermediul unei postări publice pe facebook că „refuză să mai organizeze Turneul Preliminar al Cupei României!”, această decizie fiind luată „ca urmare a faptului că în jurul echipei noastre planează prea multe suspiciuni referitoare la ultimele evenimente, astfel că, urmare a ultimelor acuzații primite pe toate căile, din partea echipei C.S.O. Voluntari, ne rezervăm dreptul de a nu intra în tot tăvălugul mediatic marcat de presiuni de tot felul, așa cum, din păcate, anumiți adversari din baschet au înțeles că își pot ascunde incapacitatea de a gestiona, în primul rând în sânul echipei lor, partea de prevenire a infectării cu virusul Covid-19”.
Temutul virus nu a ocolit nici „leii” din Banat și, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea echipelor din primul eșalon de baschet din România, și C.S. S.C.M. Timișoara a fost lovită de Covid-19, zece baschetbaliști și un component al staff-ului tehnic al echipei bănățene fiind depistați, în urma testării de joi, 15 octombrie, pozitiv, prin urmare, conform protocolului medical, echipa a intrat în izolare.


„Prioritatea noastră în acest moment este acest «meci» cu virusul, din care vă asigur că vom ieși învingători. Da, în acest moment putem să spunem că suntem «conduși» pe tabela de scor, dar nu este primul și nici ultimul meci pe care, susținuți de suporterii noștri, am reușit să-l câștigăm. Avem nevoie de voi, de încrederea și de încurajările voastre”, a transmis antrenorul echipei timișorene și managerul secției de baschet S.C.M. Timișoara, Dragan Petričević.


Potrivit unei postări publice a clubului bănățean, acum, componenții echipei se simt bine și speră să nu apară complicații.
C.S. S.C.M. Timișoara ar fi urmat să dispute turneul preliminar al Cupei României, la Sibiu, între 17 și 20 octombrie, fiind repartizată în Grupa C a turneului, alături de echipele C.S. Universitatea Sibiu, C.S. Municipal Târgu Jiu și C.S.O. Voluntari.

Cornel Seracin