Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a susținut, duminică, 11 octombrie, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, ultimul ei meci amical înainte de startul anului competițional 2020/2021. Partenera de pregătire a „leilor” din Banat, în acest amical, a fost echipa din Pitești, B.C.M. Universitatea Argeș Pitești.
Cele două echipe au desfășurat un joc, în multe momente, intens, iar la finalul celor 40 de minute, scorul a fost, la limită, în favoarea echipei piteștene, team care a avut un bun început de partidă. Argeșenii au marcat primii, prin Mihai Măciucă, după două minute de la aruncarea de start, dar au fost egalați foarte repede, Alexandru Olah, baschetbalistul ce evoluează pe postul de pivot al echipei naționale de baschet masculin, seniori, a României, nou sosit în echipa bănățeană în vara acestui an, a restabilit egalitatea, 2-2.
În sfertul întâi, team-ul argeșean s-a aflat în mai multe rânduri la conducerea scorului, dar, pe final, baschetbaliștii timișoreni au recuperat mingi în apărare și au reușit să declanșeze acțiuni ofensive care s-au soldat cu puncte, astfel că, după primele 10 minute ale jocului, scorul era în favoarea echipei timișorene, la limită, 20-19.
În sfertul al doilea, C.S. S.C.M. Timișoara a fost echipa mai combativă, acțiunile ei ofensive fiind de efect pe tabela de marcaj. Astfel, sfertul doi avea să fie câștigat de echipa bănățeană, la o diferență de puncte mult mai clară în comparație cu primul sfert, 23-16. La pauza mare a jocului, s-a intrat cu avantajul „leilor” din Banat, 43:35.


De-a lungul reprizei a doua, baschetbaliștii timișoreni au încercat să apere avantajul primei reprize, dar echipa argeșeană a fost mai activă ofensiv, iar de-a lungul sfertului trei arăta semne că este în revenire. Sfertul trei a însemnat un succes la limită, 23-22, pentru team-ul argeșean. Finalul sfertului trei, însă, a fost dominat de echipa timișoreană, care a reușit să înscrie patru puncte, două, în urma a două aruncări libere, acordate după ce arbitrul a considerat că Tony Bishop a comis greșeală antisportivă la Sherwood Brown, după ce baschetbalistul timișorean a plecat pe contraatac și, alte două, în continuarea jocului de după cele două aruncări libere, cu minge repusă de la marginea terenului, de Sherwood Brown, care i-a pasat lui Miloš Komatina, iar baschetbalistul timișorean a marcat. 
Ultimul sfert a fost unul în care echipa argeșeană a avut o evoluție mai de succes, combativitatea baschetbaliștilor argeșeni în această ultimă parte a jocului aducând echipei din Pitești un scor general favorabil. Cu aproximativ 50 de secunde înainte de finalul jocului, echipa piteșteană avea să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, 77:77, prin reușita căpitanului ei Goran Gajović.
La ultimul atac, baschetbalistul din defensiva echipei piteștene, Gary Talton, a condus mingea până în jumătatea de teren a gazdelor. Alexandru Olah a atacat mingea pentru a o recupera, dar arbitrul a considerat că baschetbalistul timișorean a lovit deliberat mingea cu piciorul și a acordat două aruncări libere pentru Argeș. Gary Talton a transformat una din aceste aruncări libere, iar Argeșul conducea cu un punct, 77:78. După ratarea celei de-a doua aruncări libere, Sherwood Brown a recuperat balonul și l-a aruncat, din jumătatea proprie de teren, la coșul oaspeților, fără a reuși să-l introducă prin inel, pentru o „triță” spectaculoasă. Astfel, sfertul patru s-a încheiat cu avantajul echipei piteștene, 20-12, iar la scorul general, alb-violetul de Argeș a fost cu un pas în fața alb-violetului de pe Bega.


„A fost un ultim test foarte reuşit timp de 37 de minute, doar că trebuie să învăţăm că meciul durează 40 de minute sau chiar mai mult. Greşelile făcute în ultimele minute avem timp să le corectăm, şi asupra acestui lucru ne vom concentra la ultimele antrenamente înainte de debutul în Cupa României”, a declarat, la finalul meciului amical, antrenorul echipei timișorene, Dragan Petričević.


Marcatorii punctelor pentru C.S. S.C.M. Timișoara au fost: Alexandru Olah (16 puncte), Sherwood Brown (16 puncte), Miloš Komatina (8 puncte), Igor Mijajlović (8 puncte), László Lázár (7 puncte), Mirel Dragoste (6 puncte), Nikola Gajić (5 puncte), Cătălin Baciu (4 puncte), Lewis Stallworth (4 puncte), Adam Mirković (3 puncte). Pentru echipa argeșeană, cele mai multe puncte de-a lungul acestui joc au fost marcate de Gary Talton (21 puncte) și Nikola Jevtović (13 puncte).


Astfel, C.S. S.C.M. Timișoara a încheiat jocurile amicale înainte de startul sezonului oficial, jocuri începute în Serbia, continuate în Bulgaria, iar epilogul pregătirii, la Timișoara.
Privită prin prisma scorurilor finale înregistrate, pentru C.S. S.C.M. Timișoara campania jocurilor amicale a fost una cu două scoruri favorabile, 86:60, în compania echipei bulgare B.C. Yambol și, 75:74, la Plovdiv, în compania echipei Academic Bultex Plovdiv și patru scoruri nefavorabile, 50:75, în compania deținătoarei Cupei României, Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca, 70:74, în compania echipei sârbe K.K. Vršac, 53:57, în Bulgaria, în compania echipei Beroe Stara Zagora și, pe propriul parchet, 77:78, cu B.C.M. Universitatea Argeș Pitești.
C.S. S.C.M. Timișoara va lua starul în anul competițional 2020/2021 odată cu participarea la turneul preliminar de la Sibiu, Cupa României, sâmbătă, 17 octombrie 2020.

Cornel Seracin