După primele trei etape susținute în noua ediție a Ligii „Zimbrilor”, echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a adunat trei puncte. Jocurile acestor trei etape au fost susținute în municipiul Sf. Gheorghe, în cele două săli disputându-se primul turneu al ediției 2020/2021 din Liga Națională de Handbal.
În etapa întâi, S.C.M. Politehnica a jucat împotriva echipei A.H.C. Potaissa Turda, iar la finalul celor 60 de minute a fost învinsă cu scorul de 24-28. Timp de mai bine de 15 minute, s-a aflat la conducerea scorului echipa timișoreană, 1-0, 2-0, 3-2, 4-2, 5-4, dar din minutul 16, formația ardeleană a reușit să egaleze, iar la finalul primei reprize avea avantaj, 9-11, cu un ultim gol al reprizei marcat de Miloš Dragaš, fost inter stâng în echipa bănățeană.
În repriza a doua, Potaissa s-a aflat mai mereu la conducerea scorului, handbaliștii lui Poli reușind să egaleze în trei rânduri, prin Florin Băican, 14-14, Liviu Caba,17-17 și Aron Dedu, 18-18, dar cu șase minute înainte de finalul disputei, handbaliștii timișoreni se aflau cu șase puncte în urma echipei din Turda, 20-26.
În cel de-al doilea ei joc, S.C.M. Politehnica s-a impus clar, 33-22, împotriva echipei C.S.M. Vaslui, de-a lungul celor 60 de minute ale confruntării conducând scorul, în cea mai mare parte a timpului, formația din Vaslui fiind în avantaj, 1-0 și 2-1, în primele două minute ale jocului, iar în minutul 7 avea să restabilească egalitatea, 3-3, printr-o aruncare de la 7 metri. Din minutul 8, S.C.M. Politehnica a început să se distanțeze pe tabela de marcaj, iar la finalul primei reprize conducea, 16-12. În cea de-a doua repriză, Poli a mers în pași siguri spre primul succes din această ediție a campionatului, iar la finalul jocului a adunat primele trei puncte.
În ultimul ei joc din primul turneu, S.C.M. Politehnica a jucat împotriva echipei C.S. H.C. Buzău și, deși era favorită în acest meci, situația din teren nu a arătat deloc așa, la finalul timpului regulamentar, handbaliștii timișoreni aveau să se recunoască învinși de echipa antrenată de Pero Milošević, fostul lor antrenor.
Un joc echilibrat, disputa celor două echipe mai sus amintite, în această a treia etapă a campionatului, de-a lungul primei reprize ambele combatante perindându-se la conducerea scorului, dar la finalul reprizei, formația buzoiană s-a aflat cu un avantaj la limită, 10-9.
Echilibrul s-a menținut și în cea de-a doua parte a jocului, dar, din minutul 50, C.S. H.C. Buzău avea să înceapă desprinderea. Cu un minut înainte de încheierea jocului, S.C.M. Politehnica era condusă cu o diferență de șase goluri, 21-27, iar la final, avea să piardă, 22-28.
Astfel, după trei etape, cu un golaveraj pozitiv, 79-78 și cu trei puncte, S.C.M. Politehnica Timișoara se află situată pe locul 8 în clasamentul la zi, iar turneul următor din Liga Națională de Handbal îl va juca tot la Sf. Gheorghe, între 4 și 11 octombrie.
Așadar, municipiul Sf. Gheorghe va găzdui cel de-al doilea turneu din această nouă ediție a Ligii Naționale de Handbal, turneu ce va cuprinde șase etape, 4-9.
Meciurile sunt programate „legat”, două câte două, despărțite de o zi de pauză.
Handbaliștii bănățeni vor avea adversare în acest al doilea turneu, în ordinea etapelor, C.S.M. Bacău (4 octombrie, de la ora 13:45), C.S. Magnum Botoșani (5 octombrie, ora 11), C.S.M. Reșița, (7 octombrie, ora 13:45), C.S.M. București (8 octombrie, ora 16:30), A.H.C. Dobrogea Sud (10 octombrie, ora 11) și A.H.C. Dunărea Călărași (11 octombrie, ora 16).
Două dintre meciurile echipei bănățene, din cadrul acestui turneu, vor putea fi vizionate, în direct, la TvR 2, cel împotriva echipelor C.S.M. București și A.H.C. Dobrogea Sud, celelalte meciuri putând fi vizionate prin accesarea canalului de Youtube al Federației Române de Handbal.
C.S.M. Bacău-S.C.M. Politehnica Timișoara și S.C.M. Politehnica-A.H.C. Dunărea Călărași se vor disputa în Sala „Kati Szabó”, celelalte jocuri ale echipei în alb-violet urmând să aibă loc pe parchetul din Sala Polivalentă a municipiului ardelean, „Sepsi Arena”.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro