Proiectul „Născut pentru Sport” este un proiect ce se desfășoară la nivel național și este considerat cel mai complex proiect din România în privința educație și culturii sportive pentru copii, manifestat printr-o revistă și o suită de campanii și evenimente de promovare sportivă. Proiectul a fost inițiat de Beatrice Mercado, iar revista editată se intitulează „Născut pentru Sport”.
Pentru județul Timiș, revista „Născut pentru Sport” a fost publicată, la prima ei ediție, într-un număr de 11.000 de exemplare, 5.000 din aceste exemplare fiind tipărite cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, iar 6.000 de exemplare au fost tipărite cu sprijinul acordat de șapte administrații locale din județ, primăria orașului Recaș, primăria orașului Buziaș, primăria orașului Deta, primăria comunei Dumbrăvița, primăria comunei Ghiroda, primăria comunei Moșnița Nouă și primăria comunei Lovrin, cu sprijinul mai multor cluburi sportive, C.S. Politehnica Timișoara, C.S. Heralcle, C.S. Kaiser Karate Timișoara, A..C.S Floretă Timișoara, C. S. Daisho KI DOJO, C.S. Global Timișoara, C.S.C. Dumbrăvița și Giarmata Vii, dar și cu sprijinul mai multor sponsori.
În județul Timiș, proiectul național „Născut pentru Sport” este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al județului, iar lansarea revistei „Născut pentru Sport” a avut loc în data de 10 septembrie 2020, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, eveniment la care au fost prezenți zeci de sportivi (legende, seniori & juniori), antrenori, președinți de cluburi sportive, dar și reprezentanții partenerilor, susținătorilor și sponsorilor proiectului „Caravanei Educației” în județul Timiș.
Revista „Născut pentru Sport ” este editată de Asociația „Junior Sport”, inițiatoarea proiectului, Beatrice Mercado, fiind președinte al acestei asociații. „Născut pentru Sport” este o ediție de lux, în format A4, ce cuprinde un total de 106 pagini, aici putând fi citite numeroase prezentări despre glorii ale sportului timișean de-a lungul timpului, sportivi care fac performanță, fiind legitimați la cluburile din Timișoara și din județul Timiș, fie că sportivii sunt seniori, fie că sunt copii, juniori sau cadeți.
Echipa revistei „Născut pentru Sport” se compune din, Alin Romulus Păcurar, director executiv, Marius Dumitru, director editorial, Alina David, director de dezvoltare al proiectului, Darius Petru, Daniel Neacșu, Daniel Bâlteanu, Dan Oancea, jurnaliști, Marian Valentin Burlacu, fotojurnalist, Mihaela Paraschiv, director de creație, grafician, Beatrice Mercado, director general, Asociația „Junior Sport”, editor. Revista poate fi citită atât în varianta tipărită, cât și în varianta on-line.
După lansare, revista „Născut pentru Sport” va fi distribuită gratuit în numeroase școli și cluburi sportive din județul Timiș, majoritatea exemplarelor purtând și autografele marilor valori ale sportului timișean.
Prima serie de astfel de acțiuni, în care distribuția se va face personal de către simbolurile sportului timișean, dar și de către reprezentanții partenerilor/susținătorilor „Caravanei Educației” în județul Timiș, va avea loc în perioada 21-25 septembrie, iar calendarul acestor acțiuni este următorul:

- 21 septembrie, ora 10, la Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara;
- 22 septembrie, ora 10, la Școala Gimnazială din Dumbrăvița;
- 23 septembrie, ora 10, la Liceul Teoretic din Buziaș;
- 23 septembrie, ora 14, la Școala Gimnazială din Moșnița Nouă;
- 24 septembrie, ora 10, la Liceul Teoretic din Recaș;
- 25 septembrie, ora 10, la Școala Gimnazială din Ghiroda.

La această primă serie de acțiuni vor fi prezente nume sonore ale sportului timișean (sportivi & antrenori & președinți de cluburi), cum ar fi: Doina Moț, Simona Amânar Tabără, Lavinia Miloșovici, Flavius Biea, Benjamin Wiliem Bodo, Alex Beleiu, Dragan Petricevic, Vera Gavrilă, Adrian Tal, Teo Moisuc, Laurențiu Jurcă, Bogdan Alic, Iasmina Ardelian, Radu Țoancă, Nicoleta Mariana Husar, Sorin Bilu, Florin Bătrânu, Marius Mihai Poclid, Cristian Stoenescu, Marius Eugen Ciocoiu, Mircea Șchiopu, Ana Maria Bucșă, Beatrice Coca, Cristian Cîndea, Theodor Moisă, Bogdan Ghișa, Dani Cireșan, Liviu Pleșa, Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Miruna Husu, Karina Tal, Mihnea Petrache, Vlad Stroia.
Revista „Născut pentru Sport” este un produs de manifestare a „Caravanei Educației” în județul Timiș, parte a proiectului național „Născut pentru Sport”.

Cornel Seracin