Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a disputat primele două jocuri amicale necesare pregătirii viitorului an competițional. Conduși de antrenorul-manager Dragan Petričević, baschetbaliștii timișoreni s-au deplasat în țara vecină, Serbia, unde, în localitatea Novi Bečej, au susținut un prim joc amical, parteneră de pregătire fiindu-le deţinătoarea Cupei României, Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca.
Potrivit relatărilor de la fața locului, meciul a fost unul extrem de bun, iar în unele momente nu s-a simtit că baschetbaliștii de la Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca au susținut două meciuri de pregatire în compania titratei echipei sârbe, Partizan Belgrad. Sfertul al doilea a fost pierdut de echipa timișoareană la un singur punct diferență, iar cea de-a patra perioadă a fost câștigată de timișoreni. În sfertul trei, echipa bănățeană a suferit un moment de cădere, iar de-a lungul acestui „amical”, a fost un timp în care scorul a arătat egalitate, 21:21.
La pauza jocului, echipa ardeleană avea avantaj, 39:31, iar la finalul jocului, scor a rămas favorabil echipei din Cluj, dar diferența a fost mai mare, 75:50.


„A fost un test ca o mană cerească pentru noi, având în vedere că după şase luni şi jumătate am avut posibilitatea să jucăm baschet din nou. A fost un meci cu două reprize diametral opuse. În prima a fost destul de bine, sfertul al treilea a fost unul foarte slab, iar sfertul al patrulea echilibrat. Pentru asemenea situaţii există meciurile de verificare. Avem de muncit la foarte multe aspecte din joc. În această perioadă întotdeauna un lucru este cert, toţi arată mai bine la antrenament decât la meci”, a declarat, printre altele, antrenorul-manager al echipei C.S. S.C.M. Timișoara, Dragan Petričević, la finalul acestui prim meci de pregătire.


După acest prim joc amical, primul din presezon şi, totodată, primul după o pauză de mai bine de jumătate de an, baschetbaliștii timișoreni au efectuat deplasarea într-o altă localitate sârbă, Vršac, pentru a susține cel de-al doilea meci amical aici, parteneră de pregătire fiindu-le echipa K.K. Vršac. La finalul acestui joc, C.S. S.C.M. Timișoara a înregistrat o înfrângere la o diferență mai mică de scor, 70:74.


„A fost un meci foarte disputat, am avut procentaje scăzute la aruncări, dar mă bucură faptul că mingea a circulat bine. Echipa din Vrsac s-a prezentat bine, îmi place baschetul pe care îl joacă. Suntem încă departe de forma dorită, suntem exact unde m-am așteptat să fim în acest moment al pregătirii. Trebuie să înțelegem că munca pe care o facem noi în țară și ceea ce se întâmplă în Serbia sunt două sporturi diferite. În România ne antrenăm fără contact, iar în Serbia baschetul este cu contact”, a declarat antrenorul-manager Dragan Petričević, la finalul acestui meci.

Pentru echipa bănățeană, urmează, în zilele de 23 și 24 septembrie, alte trei jocuri de pregătire, pentru susținerea cărora va efectua deplasarea în Bulgaria, în localitatea Stara Zagora.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara