Sâmbătă, 15 august 2020, în Centrul Civic al comunei Dumbrăvița s-a desfășurat Rally-Kart Dumbrăvița 2020, cea de-a treia etapă din Campionatul de Automobilism și Karting al județuluiTimiș.
Potrivit organizatorilor acestei întreceri, „Spectacol de Top-Siguranță-Fair Play au fost cuvintele care au caracterizat Rally-Kart Dumbravita 2020”. În competiție au participat 25 de sportivi, iar măiestria lor, „designul și forța automobilelor și karturilor de concurs, adrenalina și bătălia sportivă dusă până la ultimii metri de circuit, organizarea impecabilă, au încântat pe toți cei prezenți la eveniment, într-un spirit total de fair-play și sportivitate”.
Pilotul Marius Giurisici, pe Honda Civic, a fost, din nou, marele câștigător al acestui circuit viteză și al clasei 2. Cunoscutul pilot și fost campion, Daniel Preunca, pe Renault Clio, a fost prezent în concursul de la clasa 2, revenind în forță, după aproape 3 ani. Daniel Preunca s-a clasat pe locul doi, în această etapă, la clasa 2, fiind surpriza plăcută a rundei.
Din cele 2 manșe, clasa 1 a fost câștigată de Felician Mihai, tot pe o Honda Civic, iar liderul clasei 3 a fost Rafael Cimpoca, pe Renault Megan.
Drift-ul a avut doi campioni, arbitrajul fiind în imposibilitate de a-i departaja pe cei 2 sportivi, chiar dacă s-a apelat la VAR, evoluțiile lor fiind aproape de perfecțiune, Sergiu Tirla și Adrian Marcovici. Micuțul campion al karting-ului a fost deja binecunoscutul pilot Francesco Haba din Dumbrăvița.
Echipele de automobilism (Giurisic, Lapadusa, Surugiu și Tirla) și karting (Haba, Ditu, Meresan) de la C.S.C. Dumbrăvița au ocupat, fiecare, locul 1, pe echipe, în acest concurs.
Concursul s-a încheiat în aprecierea tuturor, cu un drift show, sportivii fiind aplaudați la scenă deschisă la festivitatea de premiere organizată în centrul Dumbrăviței.
Următorul concurs va fi Cupa României la Automobilism - „VTM TIMIȘ-NĂDRAG 2020”, în data de 29.08.2020. Înscrierile pentru această competiție județeană se fac în perioada 17.08-20.08.2020 la Auto Club Rally Timiș, Timișoara, str. Intrarea Doinei, nr.1, sc.A, et.3, ap.14, tel. 0723.512.927. Pentru concurenții care nu sunt din Timișoara înscrierile se pot face pe e-mail-ul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cornel Seracin