Situația delicată din țară, produsă de pandemia ce a început în Orientul Îndepărtat, afectează și competițiile de handbal din România. Joi, 12 martie, Liga Națională de Handbal Masculin și-a disputat, aproape toate jocurile etapei a XXIII-a. Iată și rezultatele acestei etape: C.S.M. București-C.S.M. Reșița 26-22, A.H.C. Dobrogea Sud-A.H.C. Dunărea Călărași 30-21, C.S.M. Vaslui-C.S.M. Bacău 29-34, C.S.M. Făgăraș-C.S. Minaur Baia Mare 20-22, C.S. Dinamo București-A.H.C. Potaissa Turda 44-29, C.S.M. Focșani-C.S.A. Steaua București 20-27. Toate aceste meciuri s-au desfășurat fără spectatori în tribune.
În cea de-a XXIII-a etapă, la Timișoara ar fi urmat să se dispute jocul dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și C.S. H.C. Buzău, dar, pentru că echipa buzoiană a solicitat amânarea partidei, invocând „pericolul de coronavirus mai crescut în zona de vest a țării”, meciul nu s-a mai jucat joi, 12 martie și a fost amânat (data de disputare a jocului urmează să fie stabilită).
După această etapă, S.C.M. Politehnica Timișoara se menține pe locul 8 în clasamentul competiției, poziție de play-off.
Vineri, 13 martie, Federația Română de Handbal a adus la cunoștința opiniei publice faptul că toate jocurile de handbal de pe teritoriul României sunt sistate până la data de 31 martie, considerând „că sănătatea participanților la activitatea handbalistică și nu numai, trebuie să primeze”, forul de handbal aliniindu-se astfel deciziilor luate în ultima perioadă de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Astfel, Consiliul de Administrație al F.R.H. a decis să sisteze toate întrecerile de handbal organizate sub egida F.R.H, A.J.H., A.M.H., până la data de 31 martie.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro