Echipa de fotbal în sală, Informatica Timișoara, a disputat meciul etapei cu numărul șase din Liga I, pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva formației Futsal Club Dunărea Călărași. Deși a fost echipa care a ținut mai mult balonul, creându-și numeroase ocazii de a marca, Informatica Timișoara a fost nevoită să se recunoască învinsă la capătul celor 40 de minute ale confruntării, 2-6.
Oaspeții s-au dovedit a fi echipa mai experimentată, ocaziile la poarta timișorenilor fiind, șase dintre ele, fructificate, tabela de marcaj a sălii timișorene mișcându-se în dreptul Dunării. Scorul a fost deschis cu aproximativ șase minute înainte de finalul primei reprize, în urma unui șut puternic expediat de antrenorul-jucător al oaspeților, Marian Șotârcă (vezi, foto 16).
Timp de trei minute, până pe finalul primei reprize, gazdele au făcut pressing, sperând în marcarea unui gol egalizator, dar, pe contraatac, cu o secundă înainte de finalul primei reprize, prin căpitanul Ionuț Movileanu (pasa a fost dată de César Ribeiro), echipa de la Dunăre a reușit să-și mărească avantajul pe tabela de marcaj, intrând la vestiare cu 2-0.
După aproximativ 10 minute de joc din repriza a doua, Dunărea Călărași a marcat un nou gol, autor fiind Stefan Krstić (vezi, foto 27), după care, la un interval de 30 secunde de la marcarea celui de-al treilea gol, din pasa lui Stefan Krstić, Marian Șotârcă a marcat pentru a patra oară în poarta gazdelor, Dunărea conducând cu 4-0.
La aproximativ un minut de la primirea celui de-a patrulea gol, gazdele au reușit să reducă diferența, 1-4, prin reușita lui Juan Moreno, tot el, după aproximativ 3 minute de la marcarea primului gol al Timișoarei, a înscris pentru 2-4, meciul fiind relansat.
La acest scor, oaspeților li s-a acordat o lovitură de la 6 metri pe care a executat-o César Ribeiro (vezi, foto 31), scorul devenind 2-5. La capătul unui contraatac, Dunărea avea să puncteze, din nou, autorul golului fiind Ovidiu Aramă, jucătorul echipei din Călărași consfințind rezultatul final al jocului, Informatica Timișoara-Futsal Club Dunărea Călărași 2-6.


„Inițial, ne-am propus să ajungem în «Final-Four»-ul Cupei României, să prindem primele locuri, acolo, în campionat. Dar e greu, că nu am început foarte bine ca și rezultate. Încercăm să jucăm bine, să creștem copiii pe care-i avem pe lângă echipă și, dacă vom putea să ne luptăm pentru vreun trofeu, e foarte bine”, a declarat, la finalul meciului, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași, Marian Șotârcă. Echipa din Călărași a început acest joc de pe locul 4 al clasamentului, având 7 puncte, după 5 jocuri (două victorii, un egal și două înfrângeri), în timp ce echipa gazdă, Informatica Timișoara se afla pe locul 3, tot cu 7 puncte (dar cu o penalizare de două puncte, prin deciziile Comisiei de Disciplină şi Etică din 10.10.2019), din 4 meciuri (3 victorii, zero înfrângeri și un egal).
Referindu-se la meciul de la Timișoara, împotriva echipei Informatica, antrenorul-jucător al Călărași-ului a spus: „Nu ne-a fost ușor. Știam că vom avea un meci greu, drept dovadă, în prima repriză, ne-am detașat pe tabelă destul de târziu, dar mă bucur c-am reușit să câștigăm. Timișoara, o echipă bună, echipă tânără, câțiva jucători străini de valoare, dar trebuie timp să crească. Golul dinaintea pauzei a contat foarte mult și cred c-a fost un factor decisiv pentru că orice gol marcat în ultima secundă, așa cum am marcat noi golul al doilea, ridică moralul echipei pentru repriza secundă. Pe fondul unei relaxări a noastre (scorul era 4-0 și am crezut că s-a terminat jocul), am primit două goluri, rapid, și am trăit periculos atunci, cu cinci faulturi, dar, cred că noi, având mai multă experiență (dovadă, am luat și două goluri din faze fixe)... cam asta a fost diferența”.


Echipa timișoreană se află la primul eșec în această ediție de campionat, iar antrenorul Vítor Hugo Costa, consideră că această înfrângere nu reflectă realitatea de pe parchetul de joc: „Un scor mincinos, foarte mincinos. Cine a văzut meciul, a văzut că ei, de fapt, au băgat șase mingi în poarta noastră, dar 75%, la posesia mingilor, a fost a noastră. Echipa adversă a reușit să profite de greșelile noastre. Bravo lor! Felicitări! Noi am greșit, dar și portarul echipei din Călărași, un portar foarte bun (toată lumea știe despre Toniță), a apărat tot ce a putut. Asta nu înseamnă că portarul nostru nu a fost bun. Am ratat foarte mult. A fost o zi cu multe ocazii, dar ceva nu a fost în regulă. Dar așa e, avem și zile în care mergem bine, dar și zile în care nu mergem atât de bine. Am avut și probleme de sănătate. Până la începutul meciului nu știam dacă îi pot folosi pe Darko Ristić și pe Vali Ilaș. După cum ați văzut, Vali nu a jucat, și Vali e un jucător care joacă 35 de minute, un jucător de bază, un jucător de apărare foarte bun, iar el a lipsit, iar Darko, nici el nu a fost la întregul potențial de joc. Eu sunt mândru de jucătorii mei. Ne vom continua munca, și acum ne gândim la următorul meci. Va fi foarte, foarte greu, cu campioana națională”.
Referindu-se la obiectivul pe care-l are Informatica Timișoara în această ediție de campionat, antrenorul Vítor Hugo Costa a declarat că: „Obiectivul nostru este să ajungem în play-off. Știm că nu va fi ușor. Până acuma, am mers bine. Echipa a reușit să câștige meciuri în care nimeni nu credea că ar fi putut câștiga. Eu am crezut și astăzi că putem să câștigăm meciul, pentru că, pentru mine, jucătorii mei sunt cei mai buni. Ne gândim la play-off. Mai avem mult până acolo. Din acest campionat au trecut puține etape. Vedem ce facem”.


În urma rezultatului din meciul etapei a șasea, 2-6, cu Dunărea Călărași, Informatica Timișoara a coborât un loc în clasamentul ligii întâi și se află pe locul 4, cu 7 puncte. Etapa viitoare (ultima a turului), „informaticienii” vor susține un joc în deplasare, împotriva echipei campioane a României la futsal, Imperial Wet Miercurea Ciuc, miercuri, 6 noiembrie, după care, în etapa a VIII-a (prima a returului), luni, 11 noiembrie, vor juca, tot în deplasare, împotriva vicecampioanei, C.S. United Galați.


Cornel Seracin