Cea de-a treia etapă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin a programat, la București, pe parchetul sălii „Mihai Viteazul”, în Grupa Valorică A, confruntarea dintre Steaua București și C.S. S.C.M. Timișoara.


Primul sfert a fost început mai bine de echipa în alb-violet, iar după 15 secunde de joc, Wiliam Franklin a înscris trei puncte în dreptul echipei timișorene, deschizând, astfel, seria reușitelor la coș din acest meci. După două minute de la startul jocului, echipa bănățeană avea avantaj 0-5, același Wiliam Franklin reușind să înscrie încă două puncte.
Gazdele, prin Radosav Spasojević, au marcat primele lor două puncte în acest joc, după care, același baschetbalist, în urma a două aruncări libere, acordate, pentru că asupra sa, Alexandru Coconea a comis un fault personal, reduce diferența la doar un punct, 4-5. Wiliam Franklin a reușit încă trei puncte, iar oaspeții și-au mărit diferența de scor, 4-8.
Prima „triță” a gazdelor, în acest joc, a fost reușită de Ronnie Lee Harrell Jr., iar aruncarea de două puncte a lui Strahinja Jovanović a trecut mingea prin inelul oaspeților, iar echipa bucureșteană prelua, pentru prima dată în acest joc, conducerea scorului, 9-8.
Până la finalul sfertului unu, gazdele aveau să se mențină în avantaj, după ce, în minutul 4 au preluat conducerea scorului, iar la finalul primei perioade de joc, aveau avantaj pe tabela de scor, 25-18.


La începutul sfertului doi, gazdele înscriu prin aruncarea de două puncte reușită de Keith Clanton, echipa timișoreană egalează situația „sfertului”, 2-2, prin reușita lui Miloš Komatina și, tot el, din aruncare liberă, a înscris pentru „leii” din Banat, echipa bănățeană conducând singura dată în acest sfert doi, 2-3.
Echipa bucureșteană a preluat conducerea, odată cu reușita de două puncte a lui William Davis II, 4-3, iar până la finalul „sfertului” nu a mai fost egalată, cea de-a doua perioadă adjudecându-și-o, 24-21. Totuși, de remarcat că, pe finalul perioadei a doua, C.S. S.C.M. Timișoara a dat semne de revenire la doar două puncte în urma gazdelor (e vorba doar de scorul sfertului doi), 22-20, Adam Mirković reușind să mai pună două puncte în dreptul echipei bănățene, în urma a două aruncări libere.
Astfel, la pauză, scorul general a fost favorabil echipei bucureștene, 49:39, rudele decisive urmând să fie sferturile trei și patru (repriza a doua).


Sfertul trei a început bine pentru „leii” din Banat, Sherwood Brown reușind trei puncte în dreptul oaspeților, 0-3. La scurt timp după această reușită, Andrei Mandache a răspuns oaspeților tot printr-o reușită de trei puncte, scorul în „sfert” fiind egal, 3-3. Nikola Pešaković a marcat încă două puncte pentru echipa timișoreană, iar „leii” din Banat conduceau scorul „sfertului”, 3-5. În urma a două aruncări libere, gazdele au egalat, 5-5, dar Mirel Dragoste a înscris una din cele două aruncări libere, acordate de arbitru, pentru că a suferit un fault, iar prin aruncarea de trei puncte a lui Nikola Pešaković, echipa timișoreană a preluat conducerea scorului în sfertul trei, 5-9 și nu a mai fost egalată de-a lungul acestei a treia perioade. Astfel, la finalul celei de-a treia perioade de 10 minute a acestui joc, C.S. S.C.M. Timișoara se apropia de echipa gazdă, la scorul general, la doar cinci puncte distanță, sfertul trei revenind „leilor” din Banat, 12-17.


Cel de-al patrulea sfert al confruntării a fost unul pe care echipa timișoreană și la adjudecat (20-27) ca urmare a seriei aruncărilor de trei puncte, precizia baschetbaliștilor timișoreni la aceste aruncări reușind să aducă primele două puncte, din această ediție de campionat, din deplasare, în contul echipei bănățene.
Primele punctele ale acestei ultime perioade au fost înscrise de gazde, Karlo Vragović fiind autorul, Steaua aflându-se sigura dată la conducerea scorului „sfertului”, 2-0. A urmat o aruncare de două puncte pentru Timișoara, reușită de Mirel Dragoste, după care o serie de câte două „trița”, Wiliam Franklin, 4-8, iar la scorul general, „leii” din Banat preluau conducerea, 63:64.
Echipa bucureșteană a revenit la conducerea scorului general, dar noua serie de trei „trița” a readus Timișoara în avantaj la scorul general, Sherwood Brown fiind autorul acestei serii. Astfel, cu un minut înainte de încheierea jocului, oaspeții conduceau la scorul general, 75:77.
Echipa „militară” a reușit să egaleze, 77:77, ca urmare a două „libere” ale lui Radosav Spasojević. Wiliam Edward Franklin, în urma unei noi aruncări de trei puncte, a readus echipa timișoreană în avantaj, 77:80, când mai erau aproximativ 40 de secunde din joc. Keith Clanton a marcat două puncte și a micșorat avantajul „leilor” din Banat, la scorul general, 79:80.
Ultimele secunde ale jocului au fost marcate de aruncări libere. Karlo Vragović a comis un fault personal asupra lui Nikola Pešaković, iar baschetbalistul timișorean a primit două aruncări libere. Una din aceste aruncări libere a fost trecută prin inel, iar scorul a devenit 79:81.
A urmat un fault personal comis de Nikola Pešaković asupra lui Karlo Vragović, iar baschetbalistul echipei bucureștene a primit două aruncări libere, ambele fiind puncte, scorul general fiind egal, 81:81.
În ultimele secunde ale jocului, Miloš Komatina a marcat în urma a două aruncări libere, acordate pentru că a comis fault personal asupra sa, baschetbalistul Radosav Spasojević. Astfel, C.S. S.C.M. Timișoara s-a impus la două puncte diferență în fața echipei bucureștene, obținând prima victorie în deplasare, în această ediție de campionat.


Pentru C.S. S.C.M. Timișoara, marcatorii din acest meci, sunt: Wiliam Franklin (19 puncte), Sherwood Brown (14 puncte), Adam Mirković (12 puncte), Nikola Pešaković (10 puncte), Mirel Dragoste (9 puncte), Miloš Komatina (9 puncte), Amaury Gorgemans (4 puncte), Lázár László (4 puncte), Alexandru Coconea (două puncte). Pentru echipa bucureșteană, cele mai multe puncte au fost marcate de Karlo Vragović (22 puncte) și Radosav Spasojević (14 puncte).


În urma acestui succes, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut două puncte, iar cu un total de 5 puncte se află pe locul 3 în clasamentul campionatului, după trei etape disputate. Etapa viitoare, „leii” din Banat revin acasă, pe parchetul Sălii Sporturilor ”Constantin Jude” din Timișoara, urmând să întâlnească aici, luni, 11 noiembrie, de la ora 18, Dinamo „Știința” București, echipă ce se află pe ultimul loc (8) în clasamentul grupei valorice A.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro