Supărat pe rezultatele slabe ale echipei al cărei naş şi cel mai înfocat suporter este, primarul Nicolae Robu anunţa schimbări majore la echipa de fotbal ACS Poli Timişoara. Era evident că primul pe lista schimbărilor, ca întotdeauna când nu sunt rezultate, era antrenorul. Zilele lui Aurel Şunda pe banca tehnică a alb-negrilor erau numărate demult, iar schimbarea sa devenise, la un moment dat, o chestiune de ore. În schimb, toată lumea aştepta ca şi la nivelul conducerii să se producă un oarece cutremur, mai ales că nici acolo lucrurile nu mergeau tocmai pe placul edilului.
Astfel, miercuri la prânz, mânaţi nu doar de obligaţia profesională, ci şi de o curiozitate evidentă, gazetarii sportivi au luat calea Stadionului „Dan Păltinişanu”, pentru a afla din gura primarului Nicolae Robu şi din cea a preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, schimbările de la club.
Din start, aşa cum presa a dezvăluit în zilele de dinaintea prezentării oficiale, alături de Dan Alexa, numit antrenor principal „direct din iarbă”, şi-a făcut apariţia şi noul preşedinte al Consiliului Director, fostul internaţional Ioan Timofte, una dintre gloriile Politehnicii de altădată. Aşadar, două schimbări, care, credeam noi, erau doar vârful aisbergului...
Când colo, ce să vezi şi să auzi?
Că, în afară de Călin Rosemblum, care a rămas doar cu postul de director adjunct al Liceului cu Program Sportiv Banatul, în rest, toată lumea „la loc comanda”, însă pe alte posturi. Cu alte cuvinte, la ACS Poli, „aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”. A rămas la club şi Valentin Velcea, numit vicepreşedinte al Consiliului Director, la fel cum au rămas şi alţii din vechea structură. Toţi au primit sarcini noi şi îndemnul de a duce la mal barca ACS-ului, chiar dacă, în ultima vreme, aceasta ia din ce în ce mai multă apă.
Rămâne de văzut ce efecte vor avea aceste rotaţii de cadre şi dacă obiectivul pentru acest campionat, salvarea de la retrogradare, va fi atins...
Anton BORBELY