Meci greu pentru handbaliștii lui Poli Timișoara, la Turda, împotriva echipei locale A.H.C. Potaissa, în sferturile de finală ale Cupei României, în prima dispută oficială din anul 2017. Echipa în alb-violet a cedat la limită pe parchetul sălii „Gheorghe Barițiu” din Turda, echipa antrenată de Horațiu Gal, dovedind că a fost mai decisă în a-și lua revanșa în fața formației timișorene, după ce, în trecuta ediție a campionatului, bănățenii au obținut medalia de bronz în fața echipei ardelene.

La finalul celor 60 de minute de joc, A.H.C. Potaissa Turda a obținut calificarea în semifinalele întrecerii, impunându-se la limită, 26-25, după un final în care timișorenii au arătat forța necesară de a se impune, însă nu au mai reușit să refacă un scor favorabil pentru a obține biletele în Final Four-ul Cupei României.

Startul jocului a fost unul echilibrat, iar după primele 15 minute, echipa gazdă s-a desprins la două goluri diferență, conducând cu 7-5. Cinci minute mai târziu, Poli Timișoara a reușit să egaleze, Cristian Fenici înscriind pentru 10-10. Din aruncare de la 7 metri, Filip Marjanović a reușit să aducă echipa timișoreană în avantaj, 11-10. Scorul s-a păstrat echilibrat până la finalul primei reprize care a consemnat la finalul ei avantajul echipei A.H.C. Potaissa Turda, 15-13. 

Câteva greșeli în apărarea echipei timișorene au distanțat echipa gazdă la patru lungimi, Cristian Adomnicăi și Roland Thalmaier înscriind pentru 17-13. Echipa ardeleană a dat dovadă, în continuare, de mai multă determinare în evoluția ei, astfel că a reușit să se desprindă la o diferență de șase goluri, 21-15, prin minutul 42 al meciului. 

Odată cu acest scor, S.C.M. Poli Timișoara a început revenirea, iar după șase minute de evoluție, echipa timișoreană nu mai primește gol, înscrie șase, egalând, astfel, situația pe tabela de marcaj. Odată cu reușita lui Marko Simović, din minutul 48, scorul devine egal, 21-21. Gazdele au revenit în avantaj, 22-21, după o angajare pe pivot, Dragoș Iancu readucându-și echipa la conducere pe tabela de scor. Filip Lazarov a înscris un gol norocos pentru timișoreni, după ce a scăpat singur cu portarul Adrian Țenghea, a trimis mingea în bara transversală, din „transversală” mingea a ricoșat în portarul gazdelor, iar din portar a intrat în plasa porții, 22-22. Filip Marjanović a readus pe Poli Timișoara în avantaj, 23-22, iar Marko Simović, cu o minge voleibalată, a mărit avantajul echipei în alb-violet, 24-22.

Gazdele au egalat, 24-24, prin Ionuț Ștef și Cristian Adomnicăi, iar în penultimul minut de joc, tot Adominicăi și-a aducă echipa în avantaj, 25-24. Vuk Milošević a forțat aruncarea dintre doi adversari și a egalat, 25-25, dar Cristian Adomnicăi a înscris decisv, 26-25, găsind drumul spre gol în amenințare de joc pasiv. 

Gazdele au încheiat jocul în inferioritate numerică, Dragoș Iancu fiind eliminat temporar (două minute), la ultimul atac al jocului, echipa timișoreană irosind oportunitatea de a egala și a trimite jocul în loviturile de la șapte metri. Marko Lasica, de pe dreapta, a fost blocat de portarul Adrian Țenghea aflat, în acest meci, în mare formă (s-a opus în 13 rânduri intrării mingii în poartă). 

S.C.M. Politehnica Timișoara a fost eliminată din sferturile de finală ale Cupei României la handbal, la capătul unui meci disputat, în care ambele echipe au făcut greșeli, însă echipa mai încrezătoare în șansele ei și mai dornică de revanșă, a obținut calificarea în Final Four-ul întrecerii, formația ardeleană beneficiind, de-a lungul acestui joc, de evoluții bune din partea portarului Adrian Țenghea și a interului drept, Cristian Adomnicăi (autor a opt goluri).

Pentru S.C.M. Poli Timișoara, au marcat: Filip Marjanović (8 goluri), Marko Simović (5 goluri), Vuk Milošević (3 goluri), Marko Lasica (3 goluri), Leonard Ștefan (două goluri), Filip Lazarov (două goluri) și Cristian Fenici (două goluri). 

Următorul joc al echipei S.C.M. Politehnica Timișoara va avea loc duminică, 5 februarie, cu începere de la ora 11, la București, împotriva echipei Dinamo București. Meciul contează pentru etapa a XVII-a din Liga Națională de Handbal Masculin. Meciul poate fi vizionat, în direct, la TvR2.

Cornel Seracin