Echipa de baschet feminin Danzio Timişoara a evoluat în etapa a XXIV-a a Ligii Naţionale de baschet feminin pe parchetul Sălii Sporturilor “Constatin Jude”. Adversara alb-violetelor a fost formaţia Phoenix Galaţi, echipă angrenată şi ea în accederea în play-off-ul competiţiei.
Aşadar, o confruntare decisivă pentru ambele echipe, locul 8 Danzio Timişoara şi locul 9 Phoenix Galaţi, un joc la finalul căruia timişorencele s-au impus spectaculos cu scorul de 76-75, luând o opţiune serioasă pentru play-off.
Primul sfert a fost unul echilibrat, dar, la finalul lui, gazdele s-au impus cu 19-14. În sfertul al doilea, echipa din Galaţi recuperează diferenţa din primul sfert şi preia conducerea, un timp, cu patru puncte în faţa gazdelor. Sfertul secund se termină cu victoria echipei din Galaţi, 17-11. Phoenix Galaţi intră la vestiare cu un avantaj minim la scorul general, 31-30.
Sfertul trei a fost unul strâns, dar adjudecat de Danzio Timişoara cu 20-18. Sfertul patru a fost decisv. Cu cinci minute înainte de final, Galaţiul conducea cu 75-73, iar antrenorul Dan Ionescu a solicitat un time-out, sfătuindu-şi elevele să arunce, la reluarea jocului, de trei puncte. În ultima secundă a meciului, Biljana Pešović a reuşit să înscrie decisiv printr-un coş de trei puncte, stabilind rezultatul final, 76-75 pentru Danzio Timişoara.
Pentru Danzio Timişoara au marcat: Biljana Pešović (31 puncte), Milana Živadinović  (14), Milena Marjanović (12), Adina Stoiedin (10), Tünde Kilin  (6), Marta Fodor (3).
Pentru Phoenix Galaţi, cele mai eficiente marcatoare au fost, Earnesia Williams (24 puncte), Denise Fairbanks (23 puncte).
Următorul joc al echipei Danzio Timişoara va avea loc la Cluj-Napoca, împotriva echipei locale, Universitatea.
Cornel SERACIN