Astăzi, la Viena, a avut loc tragerea la sorți a jocurilor celui de-al treilea tur preliminar (ultimul înainte de faza grupelor) al Cupei E.H.F., cea de-a doua competiție europeană de handbal intercluburi. 

Cele 32 echipe calificate în această fază a competiției au fost plasate în două urne valorice, astfel: în prima urnă, Bregenz Handball (Austria), GOG (Danemarca), H.C. Midtjylland (Danemarca), Abanca Ademar Leon (Spania), Fraikin BM Granollers (Spania), Helvetia Anaitasuna (Spania), Cocks (Finlanda), Saint-Raphael Var Handball (Franța), Frisch Auf Göppingen (Germania), M.T. Melsungen (Germania), S.C. Magdeburg (Germania), Grundfos Tatabanya K.C. (Ungaria), Maccabi CASTRO Tel Aviv (Israel), K.S. Azoty-Pulawy (Polonia), R.D. Riko Ribnica (Slovenia) și Rk. Gorenje Velenje (Slovenia); în urna a doua, S.K.A. Minsk (Belarus), H.C. Zamet (Croația), R.K. Nexe (Croația), K.I.F. Kolding Kobenhavn (Danemarca), Füchse Berlin (Germania), Csurgói K.K. (Ungaria), Maccabi Srugo Rishon Lezion (Israel), Górnik Zabrze (Polonia), F.C. Porto (Portugalia), S.L. Benfica (Portugalia), Dinamo Astrakhan (Rusia), St. Petersburg HC (Rusia), Pfadi Winterthur (Elveția), Alingsas H.K. (Suedia) și Z.T.R. Zaporozhye (Ukraina), S.C.M. Politehnica Timișoara (România). Deținătoarea trofeului este echipa germană Frisch Auf Göppingen.

S.C.M. Politehnica Timișoara este singura reprezentantă a României în acest tur al Cupei E.H.F., C.S.M. București fiind eliminată în turul doi preliminar al întrecerii de echipa croată H.C. Zamet.

Potrivit tragerii la sorți, pentru turul trei preliminar al Cupei E.H.F., S.C.M. Politehnica Timișoara va întâlni, în dublă manșă, echipa slovenă R.D. Riko Ribnica, echipă ce a încheiat ediția 2015-2016 a campionatului de handbal masculin al Sloveniei pe locul trei. 

Despre handbalul din Ribnica, site-ul oficial al clubului ne precizează că a apărut în decembrie 1955, atunci când la un liceu din localitate a fost predată prima lecție de handbal. Lecția a fost predată de profesorul de educație fizică Max Drobnič, profesorul amintit fiind considerat, pe bună dreptate, „părintele handbalului din Ribnica”.

Oficial, handbalul din Ribnica a început în anul 1956, an în care a fost organizată prima echipă. Rukometno Drustvo Riko Ribnica are culorile verde-albastru-roșu, iar la finalul ediției trecute a campionatului de handbal masculin al Sloveniei a încheiat pe locul 3 al clasamentului.

R.D. Riko Ribnica este antrenată de Robert Begus, iar în actuala ediție a primei ligii din Slovenia, echipa se află pe primul loc în clasamentul la zi, reușind să câștige toate cele șapte meciuri jucate până acum. La 60 de ani de la organizarea primei echipe din orașul Ribnica pentru jocul cu mingea pe semicerc, R.D. Riko Ribnica, la debutul ei în competițiile europene intercluburi, s-a calificat direct în turul trei preliminar al Cupei E.H.F., fiind plasată în prima urnă valorică la tragerea la sorți de la Viena. Calificarea echipei din Ribnica direct în turul trei preliminar a celei de-a doua competiții europene de handbal intercluburi, pentru ediția 2016-2017, a fost posibilă ca urmare a coeficientului ridicat al Sloveniei, obținut ca urmare a prezenței echipelor din Celje în prima întrecere europeană a handbalului masculin, Champions League.

R.D. Riko Ribnica are în componența sa pe interul stâng Nik Henigman, handbalist în vârstă de 20 de ani ce a jucat pentru reprezentativa de handbal masculin a Sloveniei la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio2016, naționala olimpică a slovenilor încheind turneul final olimpic pe locul șase, după ce a fost eliminată din competiție, în sferturi de finală, de viitoarea câștigătoare a titlului, Danemarca. 

Așadar, echipa de handbal masculin a Timișoarei, medaliată cu bronz în trecuta ediție a Ligii Naționale de Handbal Masculin, va întâlni, în turul trei preliminar al Cupei E.H.F., în manșa întâi, pe teren propriu, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, în 19 sau 20 noiembrie, echipa slovenă R.D. Riko Ribnica, revanșa, adică manșa a doua, urmând să aibă loc pe parchetul sălii centrului sportiv din Ribnica, în 26 sau 27 noiembrie. 

Până la manșa întâi, tur, cu echipa slovenă, S.C.M. Politehnica Timișoara va susține jocuri în Liga Națională de Handbal Masculin, sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11, la București, împotriva vicecampioanei C.S.M. București, apoi, în 26 octombrie la Odorhei, cu echipa H.C. Odorhei, după care, în noiembrie, pe teren propriu, cu C.S.M. Făgăraș și din nou în deplasare, la Reșița, împotriva echipei locale C.S. H.C. „Adrian Petrea”.

Cornel Seracin