După un an competiţional zbuciumat, încărcat de accidentări şi cu destule probleme de arbitraj, C.S. Informatica Timişoara a încheiat evoluţiile în ediţia 2015-2016 a Ligii I de futsal, dobândind statutul de vicecampioană a României, proiectul „informaticienilor” fiind în acest an la primul campionat, Timişoara revenind astfel, după o lungă perioadă de întrerupere, pe harta competitoarelor fotbalului în sală din România.


Cu un parcurs de sezon regulat care i-a adus pe primul loc la finele lui, „informaticienii” au mers pas cu pas până în finala întrecerii interne, aici duelându-se cu echipa campioană în exerciţiu la această disciplină sportivă, City’US Târgu Mureş, team care în trecuta ediţie de campionat devenea campioană a României, după ce în finala a învins, greu, echipa Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (1-1, în primul meci la Târgu Mureş, 5-5, în ce de-al doilea meci la Odorhei şi 2-6 în cel de-al treilea meci la Odorhei).
Finala de anul acesta a adus echipa timişoreană faţă în faţă cu echipa mureşeană, primul meci disputându-se pe terenul din Târgu Mureş, următoarele două meciuri urmând să aibă loc pe terenul Timişoarei, echipa din Banat fiind echipa ce s-a clasat mai bine la finele sezonului regulat.
Urmând regula stabilită din start, primul meci al finalei s-a jucat la Târgu Mureş, echipa gazdă impunându-se aici cu 4-0 în faţa Informaticii Timişoara, „informaticienii” evoluând în acest joc fără Florin Matei suspendat în cel de-al doilea joc din semifinală, iar la capătul primului joc al finalei Stefan Rakić urmând să cadă victimă arbitrajului neatent, primind un cartonaş galben (cel de-al doilea a său în meci) care avea să-l ţină în afara terenului în următorul joc, cel de acasă, împotriva mureşenilor. 
Astfel, echipa antreantă de antrenorul-jucător Robert Lupu şi Daniel Rupa, a început cel de-al doilea meci al finalei, cel din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei City’US Târgu Mureş, cu Florin Matei în „5”-ul de start, dar fără Stefan Rakić, unul dintre jucătorii de bază ai echipei bănăţene.


În faţa unei tribune care a strâns pentru această finală în jur de 500, 700 de spectatori, fazele spectacol nu au întârziat să apară, Gabriel Dobre, Slobodan Janjić şi Sávio Valadares, irosind bune oportunităţi de a marca pentru „informaticieni” încă din primele minute ale celui de-al doilea joc al finalei.
Oaspeţii au venit decişi în Banat să încheiei conturile finalei încă din acest al doilea meci şi au riscat mult pe parchetul de joc, evoluând momente bune doar cu cinci jucători de „câmp”, portarul fiind scos din joc.
Meciul s-a încins, jucătorii celor două echipe făcând multă risipă de energie şi dând astfel tot ce au avut mai bun pentru a înclina balanţa victoriei în favoarea echipei lor.
În minutul 14 al jocului, Sávio primeşte un cartonaş galben, arbitrul considerând că a simulat căderea după un duel cu un adversar. Oaspeţii ies la atac, iar în minutul 15, Letra Ferreira nu a reuşit să învingă vigilenţa portarului echipei bănăţene, Vasile Giurcanu, care a respins mingea cu pieptul.
Jocul devine din ce în ce mai plin de spectacol, dar şi cu mult nerv, arbitrul întâlnirii împărţind în câteva rânduri cartonaşe galbene pentru a calma spiritele prea încinse, pe parchetul de joc. Portarul Giurcanu primeşte cartonaşul galben pentru un fault asupra unui adversar, la finalul primei reprize raportul greşelilor celor două echipe fiind egal, 5-5.
Înainte de a se încheia prima parte jocului, echipa timişoreană solicită un time-out. Observând neatenţiile din apărarea echipei mureşeană, antrenorul-jucător al Timişoarei dă ultimele sfaturi ale reprizei colegilor săi, îndemnându-i să joace din loviturile de colţ cu pasă directă pentru şut. Meciul se reia, iar sfatul antrenorului-jucător este pus în practică pe parchet. La prima lovitură de colţ după time-out, mingea ajunge la Florin Matei care de la o distanţă de aproximativ 15, 20 de metri de poarta lui Carlos Alberto, a catapultat mingea în plasa acestuia, deschizând scorul în ultimul minut al primei reprize.
Aşadar, la pauză C.S. Informatica Timişoara intra la vestiare cu avantajul unui gol spectaculos reuşit de Matei, rezultatul confirmând momentele bune din jocul echipei timişorene de-a lungul acestor prime 20 de minute ale meciului.


Începe repriza secundă, acesta fiind una mult mai agitată. În minutul 27, Sávio l-a încercat pe portarul echipei mureşene, dar aceasta a acordat corner, respingând cu mâinile. În minutul 28, Bogdan Covaci a încercat de la distanţă vigilenţa lui Vasile Giurcanu, dar portarul echipei bănăţene a parat mingea şutată, opunându-se golului.
În minutul 30, după cea de-a şasea greşeală a echipei bănăţene, oaspeţilor li se acordă regulamentara lovitură de la 10 metri. Execută Emil Răducu, cu putere, dar mingea este trimisă în stâlpul din stânga portarului Giurcanu, scorul rămânând favorabil echipei gazdă, 1-0. În acelaşi minut, gazdele comit cea de-a şaptea greşeală, iar arbitrul acordă o nouă lovitură de la 10 metri pentru oaspeţi. De această dată Emil Răducu nu mai ratează, înscriind în colţul din stânga portarului Vasile Giurcanu. Scorul devenea egal, 1-1.
În minutul 35, oaspeţii înscriu cel de-al doilea lor gol în acest joc, autor fiind  Szőcs László care şi stabileşte rezultatul final al celui de-al doilea meci al finalei, C.S. Informatica Timişoara – City’US Târgu Mureş 1-2.
Au urmat momente din cele mai dramatice pentru echipa timişoreană. Mimi Stoica comite fault asupra lui Robert Lupu, mai întâi se părea că a fost comis, acest fault, în careul de 6 metri, dar până la urmă arbitrul revine şi dictează lovitură liberă directă pentru timişoreni din aproximativ şapte metri, uşor lateral stânga, de poarta lui Carlos Alberto. Mimi Stoica a fost eliminat din joc după acest fault, primind cartonaşul roşu, două minute echipa mureşeană evoluând în inferioritate numerică.  Pinto Oliveira a executat lovitura liberă directă, dar a ratat, trimiţând mingea peste poarta mureşenilor.
Echipa Timişoarei încearcă egalarea, sperând să surprindă campioana aflată în inferioritate numerică. Coechipierii antrenorului-jucător Robert Lupu au pus presiune pe poarta echipei mureşene. În minutul 37, Sobodan Janjić a trimis mingea în bara din stânga portarului echipei mureşene. Mureşenii au ieşit cu bine din momentele de inferioritate numerică.
În ultimele momente ale jocului, în timp ce sirena anunţa finalul, Szőcs László a comis henţ şi fiind cea de-a şasea greşeală a echipei mureşene, arbitrul acordă, pentru ultima secundă a jocului, lovitură de la 10 metri pentru „informaticieni”. Execută Florin Matei, dar Carlos Alberto deviază uşor în bară execuţia timişoreanului. Jocul s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, City’US Târgu Mureş sărbătorind la Timişoara, cel de-al şaselea titlu de campioană naţională a Românei la futsal.


C.S. Informatica Timişoara rămâne cu medaliile de argint şi titlul de vicecampioană a României la finalul acestei ediţii de campionat naţional de fotbal în sală, având, de-a lungul întrecerii, evoluţii încântătoare în campionat, publicul spectator de la Timişoara savurând în nenumărate rânduri spectacolul oferit de „informaticieni” pe parchetul de joc. 
Deşi au pierdut ca nişte adevăraţi eroi acest al doilea meci al finalei, jucători Informaticii Timişoara vor rămâne în inimile susţinătorilor asemenea unor adevăraţi sportivi încărcaţi de voinţa de a se autodepăşi în această ediţie de campionat şi a reuşi imposibilul la un an de la înfiinţare, cucerirea titlului de campioni ai României. Doar ghinionul şi, pe alocuri, arbitrajele părtinitoare au făcut ca echipa de fotbal în sală a Timişoarei să nu atingă obiectivul propus, dar eforturile jucătorilor ce au evoluat în sală sub culorile echipei C.S. Informatica, ducând faima oraşului Timişoara şi prin acest sport, nu au rămas nerăsplătite, ei încoronându-se vicecampioni ai României şi bucurându-se de stima şi onoarea întregului public timişorean iubitor de sport.
Astfel, pentru viitoarea ediţie de campionat, „informaticineii” vor constituii o echipă mult mai decisă şi mult mai unită, astfel încât să facă faţă cu brio provocărilor ce vor veni, fie din pricina accidentărilor, fie din pricina greşelilor de arbitraj. 

 
La final jocului, Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al echipei campioane, City’US Târgu Mureş, a declarat: „Este cel mai frumos titlu din cariera mea, ţinând cont că din ianuarie am intrat cu Nicuşan antrenor. Am avut deosebita plăcere să am un lot extraordinar, cu nişte băieţi minunaţi, care merită tot respectul. Este munca lor, munca noastră, munca grupului şi ţin să-i felicit. Ştiam de la început, de când am aflat că o să jucăm cu Timişoara că individual au mai multe valori, dar grupul nostru, ... ne-am unit, am format o familie în aceste cinci luni de zile şi ştiam că grupul poate să bată valorile. A fost o primă repriză foarte slabă. Am intrat puţin mai timoraţi. Dar, la pauză am avut o discuţie cu băieţii şi s-au motivat, iar în a doua repriză am jucat la adevărata noastră valoare. Nu eram pregătiţi pentru al treilea meci, am venit să câştigăm astăzi. Am avut jucători accidentaţi. Nu prea am făcut antrenamente după ce am câştigat primul joc, dar ştiam că dacă ne vom mobiliza şi ne vom dori din suflet, vom reuşi să învingem. Vom merge în Cupa UEFA, vom avea obiectivul să trecem de primul tur, mai departe este foarte greu pentru că întâlnim echipe ca Barcelona şi nici nu ne putem apropia de ei.”


Antrenorul-jucător al echipei vicecampioane, Robert Lupu, a declarat la finalul meciului: „Cred că prima repriză am dominat-o mai mult decât un joc de finală. Trebuia să marcăm gol cu poarta goală. Avem aceleași probleme la marcare. Cred că acolo trebuia să se facă diferența. Apoi, în a doua repriză nu am mai fost așa concreți, ei au jucat un pic mai bine, dar, una peste alta, e foarte greu să joci o finală fără doi jucători. Am întâlnit azi un arbitraj foarte bun şi mi l-aş fi dorit să-l am şi-n prima semifinală şi-n prima finală. Eu cred că azi nu au putut să ne bată, au avut multă șansă, mare noroc. Ei azi nu au participat, au stat şi au aşteptat. Una peste alta, eu zic că a fost un meci câştigat cu noroc, dar, asta este, sunt campioni. Noi am fost astăzi peste ei, dar asta este în sport, nu întotdeauna cei mai buni câştigă.”


Finanţatorul echipei timişorene, Gabriel Lungu, a declarat la finalul jocului: „Ne-am dorit foarte mult să câştigăm titlul. Am jucat pentru asta şi nu am fost prin nimic mai prejos decât ei, chiar am jucat mai bine decât ei şi doar experienţa ne-a lipsit. Ei au fost un pic mai uniţi şi-i felicit pentru asta. Îi felicit şi pe băieţii mei! Au făcut un lucru extraordinar! Ne-am propus de la început să fim undeva pe primele trei locuri. Am ajuns pe locul doi şi am îndrăznit să sperăm că vom câştiga locul întâi, din păcate, cred că am şi făcut ceva greşeli, şi asta ne-a îndepărtat de obiectivul pe care ni l-am stabilit pe parcurs.”


Echipele de start au fost:
C.S. Informatica Timişoara: Vasile Giurcanu – Gabriel Dobre, Florin Matei, Robert Lupu, Sávio Valadares. Antrenori, Robert Lupu şi Daniel Rupa.
City’US Târgu Mureş: Carlos Alberto – Letra Ferreira, Da Rocha Aguiar, Duque Mario, Torralvo Cesar. Antrenori, Lucian Niculaş, Cosmin Gherman şi Raul Ungur.
Meciul a fost arbitrat de Bogdan Sorescu (Piteşti) şi Gabriel Gherman (Bucureşti).
Echipa timişoreană va pregăti ediţia de campionat 2016-2017 începând din 15 iulie, dată în care lotul „informaticienilor” se va reuni.


Cornel Seracin