C.S. Informatica Timişoara continuă jocurile din play-off-ul Ligii I de futsal, evoluând în returul semifinalei întrecerii interne, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei C.S. United Galaţi. După ce în turul semifinalei, gălăţenii au învins pe propriul lor teren cu 3-0, C.S. Informatica Timişoara, echipa bănăţeană şi-a luat revanşa în returul de la Timişoara, învingând echipa gălăţeană cu 5-2 (la pauză, 2-0).


Echipa bănăţeană a început bine jocul, risipind câteva bune ocazii de a marca la poarta gălăţeană. Formaţia vizitatoare a practicat un joc dur, încercând să fenteze vigilenţa arbitrilor care, în minutul 4, deşi cel faultat de către căpitanul gălăţenilor, Andrei Laşcu, a fost Florin Matei (căpitanul echipei timişorene), au arătat direct cartonaşul roşu jucătorului timişorean, fiind eliminat din joc, echipa timişoreană fiind nevoită să joace două minute în inferioritate numerică, iar lovitura liberă a fost acordată echipei timişorene, Gabriel Dobre executând-o fără rezultat. O decizie greu de înţeles din partea arbitrilor la această fază din minutul 4. Ca urmare a acestei decizii, Florin Matei ar urma să fie suspendat o etapă. Decizia va fi contestată de conducerea echipei bănăţene, la F.R.F., forul superior putând fi convins cu dovezile surprinse în timpul meciului că decizia arbitrilor în a acorda direct cartonaş roşu căpitanului Florin Matei, a fost una greşită.
Cu un minut înainte de această controversată fază, în minutul 3, brigada de arbitrii a  refuzat un penalty clar ce ar fi trebuit acordat echipei bănăţene, dupa ce Sávio Valdares a fost secerat de portarul celor de la Galaţi, Wellington Henrique.
În cele două minute de inferioritate numerică, echipa timişoreană s-a apără bine şi a reuşeşti să nu primească gol, ameninţând poarta oaspeţilor atunci când Gabriel Dobre şi Robert Lupu au scăpat pe contraatac, ratând o bună oportunitate de a marca.
În minutul 11, Sávio Valdares (foto, nr. 25) a deschis scorul ca urmare a unei acţiuni personale, echipa C.S. Informatica Timişoara conducând cu 1-0. În minutul 13, gălăţenii irosesc o bună oportunitate de a egala. Emanuel Moldoveanu a fost găsit cu o pasă în apropierea porţii lui Vasile Giurcanu, dar portarul echipei bănăţene a intervenit şi a salvat situaţia, opunându-se golului. A urmat ocazia din minutul 14 pentru echipa timişoreană. Sávio Valdares face o incursiune la poarta oaspeţilor şi încheie cu un şut pe care portarul gălăţenilor, Wellington Henrique, îl parează. În minutul 18, Gabriel Dobre a irosit o bună ocazie de a marca în poarta gălăţenilor, trimiţând, uşor din unghi, balonul pe lângă bara din stânga portarului gălăţean.  În acelaşi minut, gălăţeanul Andrei Apostev a irosit o bună oportunitate de a marca, portarul Vasile Giurcanu, intervenind din nou, salvator.
Urmează un fault dur asupra lui Sávio Valdares, cel de-al şaselea fault al echipei vizitatoare, acest fault atrăgând o lovitură de penalitate pentru gazde. Lovitura de penalitate este ratată de Slobodan Janjić, portarul Wellington Henrique opunându-se golului. Un nou fault comis tot asupra lui Sávio Valdares, în acelaşi minut 19, ultimul al primei părţi, atrage o nouă lovitură de penalitate pentru gazde, de această dată Slobodan Janjić (foto, nr. 4) execută imparabil, în vinclu, stabilind scorul pauzei, C.S. Informatica Timişoara - C.S. United Galaţi 2-0.


Repriza secundă a început cu o echipă a Timişoarei într-o uşoară relaxare, oaspeţii reuşind să reducă din diferenţă, în minutul 22, 2-1, prin Plamen Stoykov (foto, nr. 14), iar în minutul 26, scorul devine egal, 2-2, prin reuşita lui Emanuel Moldoveanu.
După câteva momente de la această egalare, gazdele au apăsat din nou pe acceleraţie şi au început să dea asaltul la poarta oaspeţilor. Robert Lupu încearcă vigilenţa portarulu gălăţean, cu un şut, dar Wellington Henrique îi răspunde parând mingea. La câteva secunde de la acest moment, când nu s-a încheiat încă minutul golului egalizator, Slobodan Janjić îşi readuce echipa în avantaj, înscriind pentru 3-2.
În minutul 28, Sávio Valdares înscrie pentru 4-2, iar după încă un minut, Felipe Oliveira a consfinţit rezultatul final, C.S. Informatica Timişoara - C.S. United Galaţi 5-2.
Ocazii de gol au mai fost până la finalul jocului, una dintre ele aparţinând lui Slobodan Janjić care, în minutul 34, a trimis mingea în stâlpul din dreapta portarului echipei din Galaţi.
Astfel, returul semifinalei se încheie cu izbânda echipei timişorene care, după ce a fost învinsă la Galaţi, prin această victorie a egalat situaţia jocurilor din semifinală, 1-1, meciul decisiv pentru calificarea în finala competiţiei urmând să aibă loc mâine, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, cu începere de la ora 19.


La finalul întâlnirii care a restabilit egalitatea semifinalei, Slobodan Janjić, a declarat: „A fost un meci greu împotriva echipei din Galaţi care a făcut un meci bun în defensivă. Echipa noastră a ştiu cum joacă echipa din Galaţi. Era firesc să fie un meci cu foarte mulţi nervi pentru că este un joc din semifinale, aici intervenind emoţiile şi e bine pentru noi că am câştigat azi. Mâine va trebui să jucâm din nou şi să câştigăm, chiar dacă va fi mai greu fără Matei sau fără oricare dintre noi, echipa trebuie să meargă mai departe, să ajungă în finală şi să câştige campionatul.”
Gabriel Dobre a declarat la finalul jocului: „A fost un meci foarte greu, chiar dacă oaspeţilor le-au lipsit doi jucători. Într-un meci ca acesta se pot întâmpla multe lucruri. Au revenit de la 2-0. Aceasta este echipa din Galaţi. Această echipă trebuie luată tot timpul în serios şi la orice fază trebuie trataţi cu maximă seriozitate. Eu cred că a fost o nervozitate pozitivă pentru noi, ne-am mobilizat şi nu a fost o nervozitate dusă la extrem. Această nervozitate a fost din partea noastră mai mult din dorinţa de a pune presiune pe adversari, pentru că ei joacă tot la fel, poate un pic mai urât decât au făcut-o astăzi. Eu cred că a fost bine azi. Şi mâine tot la fel trebuie să abordăm meciul şi, cu siguranţă, o să ajungem în finală.” 


Echipa de futsal a Timişoarei, C.S. Informatica, a încheiat sezonul regulat pe primul loc în clasamentul Ligii I, acumulând un total de 64 puncte, după 24 meciuri jucate. Din aceste 24 de meciuri jucate în sezonul regulat, timişorenii au câştigat 21, unul încheindu-se la egalitate (în etapa a XX-a, la Târgu Mureş, împotriva campioanei A.S. City’us Târgu Mureş), iar două au fost pierdute (în etapa a VII-a, în deplasare, la Deva, împotriva echipei locale Autobergamo şi, în etapa a XIV-a, în deplasare la Târgu Secuiesc, împotriva echipei locale C.S. K.S.E. Târgu Secuiesc).
Astfel, C.S. Informatica Timişoara s-a calificat în play-off, jucând primele trei etape ale acestei faze (sferturile de finală ale campionatului), împotriva echipei C.S.M.S. Iaşi. În primul joc, cel de la Iaşi, ieşenii s-au impus la limită, 4-3, iar în următoarele două jocuri disputate la Timişoara, C.S. Informatica a zdrobit echipa de futsal a Iaşi-ului, în cel de-al doilea meci, administrându-i un 10-2, iar în cel de-al treilea joc, cel decisiv pentru calificarea în semifinale, 7-1.

 

 

 

 


Cornel Seracin