Cea de-a XXII-a etapă a Seriei IV a  Ligii a III-a a readus echipa „studenţilor” timişoreni pe primul loc. După câteva jocuri mai puţin reuşite din această a doua parte a campionatului, „studenţii” pregătiţi de prof. Sorin Brîndescu au reuşit să se revigoreze şi să obţină un rezultat pozitiv în deplasarea de la Rovinari, împotriva echipei de pe locul 10 în clasamentul seriei, C.S. Pandurii Lignitul II Tg. Jiu.
Prin victoria la limită, 0-1, echipa bănăţeană s-a fortificat din punct de vedere moral în vederea viitoarelor jocuri din serie, mergând mai departe în îndeplinirea dorinţei de a promova la finalul acestui sezon, în cea de-a doua ligă de fotbal a ţării.
 Succesul obţinut la Rovinari, este primul succes al „studenţilor” bănăţeni în deplasare în acest retur, după victoria obţinută la Motru, 4-0, în primul joc oficial al acestui an (5 martie).
După cele trei puncte obţinute la Motru, următoarele etape în deplasare, s-au dovedit nefaste pentru echipa bănăţeană, atât în deplasarea de la Cugir, în faţa urmăritoarei directe în lupta pentru promovare, cât şi în cea de la Işalniţa, în faţa echipei aflate pe penultimul loc al seriei, A.C.S.O. Filiaşi, „studenţii” au capotat, cedându cu, 1-2, respectiv cu, 0-1.
Bineînţeles, aceste înfrângeri nu au rămas fără ecou în interiorul echipei, clubul studenţesc fiind nevoit să încheie colaborarea cu portarul Burtic, mijlocaşul Rebenciuc şi atacantul Tulcan, această măsură revigorând, se pare, atmosfera din interiorul echipei.


Aşadar, clubul studenţesc a reluat, prin victoria la limită obţinută la Rovinari, seria bună a jocurilor din acest retur, serie începută cu un 4-0 la Motru, continuată apoi cu 6-1, pe teren propriu împotriva echipei C.S. Millenium Giarmata.
Cu un timp însorit, un vânt ce a suflat cu destulă putere în timpul jocului şi pe un teren ce s-a prezentat în condiţii optime pentru un meci de Liga a III-a, echipa antrenată de prof. Sorin Brîndescu a început jocul de la Rovinari cu următorul 11 în avanposturi: Fișteag – Ştefanovici, Gălan, Todorov, Taub – Bilia – Birău, Ţugui, Giuricici, Ghinescu – Bădăuță.
Gazdele, antrenate de Claudiu Mocioi, au început bine jocul şi, în minutul 5, Dănăricu a trimis la firul ierbii un balon, în faţa porţii, din banda stângă, dar Mărgărit, aflat în apropirea buturilor timişorene a trimis pe lângă poartă.
Prima ocazie a echipei timişorene a fost consemnată în minutul 10, atunci când, Birău a fost găsit cu o pasă  la marginea careului, a şutat mingea în blocajul echipei gazdă, astfel, obţânându-se primul corner al meciului.
Până prin minutul 18, echipa gorjeană a dominat teritorial jocul, dar fără să-şi creeze ocazii mai clare decât cea din minutul 5. Încetul cu încetul echipa bănăţeană arată moment tot mai bune în joc, ţine tot mai mult mingea în posesie, dar nu-şi creează ocazii la poarta lui D. Popescu, scorul rămănând alb, 0-0.
În minutul 28 al jocului s-a înscris singurul gol al partidei de la Rovinari.  Fundaşul Birău a recuperat o minge la marginea careului, şi la lansat pe Bădăuţă, atacantul echipei bănăţene reuşind să înscrie din poziţie unu la unu cu portarul gazdelor, Daniel Popescu.
Prima repriză s-a încheiat cu avantajul echipei timişorene, primele 45 de minute ale jocului scoţând în evidenţă disciplina tactică a celor două echipe, ambele fiind intersate să construiască, spectaculozitatea lipsind, din păcate, de pe gazon în această primă parte.


Repriza secundă a început cu echipa gazdă intrată în teren pe punctul de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Gorjeni au avut trei lovituri de colț la începutul părţii a doua. În minutul 49,  Piţian loveşte balonul cu capul, învingându-l pe Fişteag, portarul echipei bănăţene, dar, Taub, aflat pe linia porţii, reuşeşte să evite intrarea balonului în plasa porţii echipei sale, scorul rămânând, la limită, favorabil oaspeţilor, 0-1.
În minutul 55, gazdele au irosit o bună ocazie prin Măgărit care, cu un şut de la aproximativ 20 de metri, deviat, îl evidenţiază pe portarul Fişteag, goalkeeper-ul echipei bănăţene reuşind să reţină mingea.
În minutul 82, atacantul Sulea, din pasa tânărului mijlocaş Patrick Peter (15 ani), care în acest meci a debutat oficial pentru A.S.U. Poli, a înscris pentru echipa timişoreană, dar arbitrul întâlnirii a anulat golul atacatului echipei bănăţene pe motiv de off-side. În minutul 87, gazdele au expediat un balon în bara transversală a porţii lui Fişteag, autor fiind Brînzan. În minutul 89, gazdelor le-a fost anulat un gol pe motiv de off-side, căpitanul echipei gorjene, Cocină, fiind fotbalistul semnalizat în poziţie neregulamentară.


Astfel, echipa timişoreană a dobândit trei puncte extrem de preţioase în urma jocului de la Rovinari, revenind pe locul întâi în ierarhia seriei IV,după ce, în  etapa a XX-a, prin înfrângerea suferită la limită împotriva echipei din Filiaşi, „studenţii” au coborât pe locul secund şi s-au aflat la un punct în spatele echipei C.F. Metalurgistul Cugir, victorioasă în acea etapă la Motru, 4-1. Cum în etapa trecută „studenţii” au fost nevoiţi să nu evolueze, numărul echipelor din serie fiind unul impar, iar echipa din Cugir a fost învinsă pe propriul teren de C.S.M. Lugoj, diferenţa de un punct, între primele două clasate, s-a menţinut până în  această etapă a XXII-a când ,C.F. Metalurgistul Cugir 1939 a remizat, la unu, în deplasarea de la Işalniţa, împotriva echipei de pe penultimul loc al clasamentului, A.C.S.O. Filiaşi, acest rezultat, coroborat cu succesul echipei bănăţene de la Rovinari, readuce pe A.S.U. Poli pe primul loc al clasamentului seriei, cu un total de 46 puncte, cu un punct mai mult decât echipa din Cugir care are, după remiza de la Işalniţa, 45 puncte.


Echipa gazdă a aliniat următorul 11 de start:  D. Popescu – Troncan, Negrescu, Brînzan, Miroiu, Pițian, L. Tudor, Șendroiu, Dănăricu, Cocină (cpt.), Mărgărit. Antrenor, Claudiu Mocioi. La gazde a mai jucat, din minutul 58, Dodoi, care a luat locul lui Dănăricu. La echipa vizitatoare, din minutul 58 a ieşit Țugui și a intrat Codrea, din minutul 62, Bădăuţă a fost înlocuit de Sulea, iar din minutul 73, Giuricici a fost înlocuit de  Patrick Peter.
Arbitrii acestui joc au fost, la centru, Teodora Albon (purtătoare a ecusonului F.I.F.A.), asistenţi, Iosif Adrian Nasc și Zoltán Attila Török Gyurkó.
Etapa viitoare, A.S.U. Poli Timişoara va evolua pe teren propriu, miercuri, 20 aprilie, ora 17, pe gazonul stadionului „Dan Păltinişanu”, împotriva echipei F.C. Hunedoara.


Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/sspolitimisoara