Formația de tineret a prim-divizionarei BC Timișoara a reușit să se impună în toate cele trei partide ale turneului semifinal al campionatului sub 20 de ani, desfășurat la Cluj-Napoca. În ultima partidă, „leii mici” au avut și cel mai greu joc, în compania gazdelor de la Universitatea Cluj-Napoca, disputa încheindu-se cu victoria timișorenilor, scor 58-55.
Ardelenii au început mai bine partida şi au condus la pauza mare, cu 24-16. Oaspeții au revenit în partea secundă, reușind un sfert 3 de excepție, câștigat cu 23-16. Clujenii au revenit și chiar au condus din nou pe tabelă, scor 55-54, pe finalul jocului, însă timișorenii Szekely (cu o aruncare de trei puncte) și Diaconu (cu o aruncare liberă transformată) au făcut până la urmă diferența care a dat echipa câștigătoare.
În precedentele întâlniri, BC Timișoara U20 a reușit următoarele rezultate:  65-57 cu Oradea şi 65-62 cu Craiova.
Cele patru formaţii se vor reîntâlni în turneul al doilea, însă se cunoaște doar perioada desfășurării sale, între 30 martie şi 1 aprilie, nu și orașul care îl va găzdui. Primele două clasate din cele trei grupe la nivel naţional vor avansa în faza finală. BCT deţine titlul la tineret (U23 anul trecut).
A. BORBELY