Echipa de rugby a Timişoarei, Timișoara Saracens R.C.M. U.V.T. a efectuat un nou trasfer cu greutate, înregimentând în rândurile sale un rugbyst ce dezvoltă o foarte bună viteză, urmând să evolueze pe aripa stângă a echipei bănăţene. Rugbystul are 26 ani, a făcut parte din loturile echipelor Brumbies și Melbourne Rebels din puternica ligă Super Rugby a Australiei şi se numeşte Tom Cox.

Echipa bănăţeană se află la cel de-al doilea transfer al verii, după ce internaţionalul Andrei Rădoi a fost inclus în lotul „sarazinilor” timişoreni. Tom Cox şi-a început cariera la echipa Maroochydore Swans (Australia) şi poate acoperi şi postul de „centru”. Din anul 2011 s-a alăturat clubului din Canberra,  Brumbies, dar nu a reuşit să intre în prima echipă, deşi a arătat calităţile necesare pentru asta. A evoluat mai mult la echipa de rugby în 7 a celor de la Brumbies. În 2014 s-a alăturat echipei Melbourne Rebels, dar, o accidentare l-a ţinut departe de gazon.

Echipa de rugby Timișoara Saracens R.C.M. U.V.T. începe returul competiţiei „Cupa Regelui”, mâine, 1 august. Adversara bănăţenilor în startul returului întrecerii mai sus amintite va fi C.S. Dinamo Bucureşti, echipă pe care bănăţenii o vor înfrunta pe gazonul terenului „Gheorghe Răşcanu” din cartierul timişorean Ronaţ, cu începere de la ora 10.

Timișoara Saracens R.C.M. U.V.T. a obţinut victorii în cele două confruntări ale turului Cupei Regelui, impunându-se cu 41-17 împotriva echipei Dinamo Bucureşti şi cu 47-15 împotriva echipei C.S.M. Olimpia Bucureşti. Timișoara Saracens R.C.M. U.V.T. face parte din grupa A în competiţia „Cupa Regelui” şi ocupă locul întâi în clasamentul acestei grupe, având un total de 10 puncte.

Cornel SERACIN

Sursa foto: zimbio.com