Filip Barović este cel de-al doilea „leu” înregimentat în rândurile clubului B.C. Timișoara pentru ediția 2015-2016 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Barović a evoluat pentru echipele, Buducnost Podgorica (Muntenegru), echipă cu care a câștigat campionatul și cupa, evoluând în Euroligă; K.K. Ibon Nikšić II (echipa orașului său natal din Muntenegru); K.K. Mornar Bar (Muntenegru) și echipa ungară K.C. Sopron (Ungaria), echipă cu are a evoluat și în FIBA EuroChallange.
 Filip Barović a fost component al naționalelor de juniori (U18) și de tineret (U20), acum făcând parte din naționala de seniori a statului Muntenegru.
În sezonul trecut, Barović a evoluat pentru echipa ungară K.K.E.-Duna Aszfalt Kecskemét, trupă ce a disputat finala campionatului Ungariei.
 Filip Barović (2,07 cm, 114 kg) a evoluat în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, împotriva echipei B.C. Timișoara, în martie 2012, în Liga Balcanică, pe când juca la echipa muntenegreană K.K. Mornar Bar, fiind, în acel joc, cel mai bun marcator al echipei muntenegrene (15 puncte), formația timișoreană impunându-se, atunci, cu 88:73.
În trecutul sezon, la echipa ungară K.K.E.-Duna Aszfalt Kecskemét, Barović a jucat 43 de meciuri, în 38 dintre ele fiind în primul 5. Baschetbalistul a avut la echipa ungară o evoluție medie de 25 minute, o medie de 11,5 puncte/meci și 0,98 pase decisive/meci.
Filip Barović (pivot) are 25 ani și este primul baschetbalist de altă naționalitate decât cea română, trasnferat pentru sezonul 2015-2016 la echipa B.C. Timișoara, cel de-al doilea transfer în echipa timișoreană, după ce, Florin Popa (fundaș central) a revenit la Timișoara în urma sezonului trecut jucat pentru echipa Gaz Metan Mediaș.
Cornel SERACIN
Foto: bctimisoara.ro