Ceea ce a fost anticipat, s-a realizat! A.S.U. Politehnica Timișoara, deși înfrântă la Lupac, la limită, 2-1, a promovat în Liga a treia, având scorul general favorabil, 6-3.
Așadar, meciul retur jucat în localitatea cărășeană Lupac, a adus în teren, față în față, în manșa secundă a barajului de promovare în Liga a treia de fotbal a țării, campioana județului Caraș-Severin, Voința Lupac și campioana județului Timiș, A.S.U. Politehnica Timișoara.


În prima lui parte, jocul a fost anost, lipsit de spectaculozitate în teren, singurele momente de spectacol oferindu-le tribuna, acolo unde, suporterii echipei timișorene au oferit un fulminant spectacol de fumigene, artificii şi petarde, dar şi un spectacol sonor de cântece şi scandări.
La începutul reprizei a doua, A.S.U. Poli Timișoara a pus stăpânire pe joc, a ţinut adversarii în propriul teren, creâdu-și mai multe ocazii de gol. În minutul 55, Naidin a primit o minge pe dreapta, a centrat, iar Budur a înscris cu capul din alergare, la smiînălţime, în stânga portarului gazdelor, Petruţ, 0-1.
A fost golul care a încheiat socotelile barajului. După gol, tot timişorenii au fost mai periculoşi, dar au ratat ocaziile create. În minutul 68 gazdele au egalat, prin Târbăţ, care a reluat, din volé, în gol o centrare de pe partea stângă a lui Oncică, 1-1. Au mai fost două-trei ocazii ale Politehnicii, într-una din situaţii Oncică respingând o minge de pe linia porţii, dar scorul a rămas nemodificat până în minutele de prelungire, când gazdele au reuşit să obţină o victorie de consolare. Creangă a primit o minge în adâncime, portarul Burtic a ieşit în întâmpinare, Creangă a driblat spre dreapta şi a înscris cu latul pe lângă un fundaş, 2-1. După încă un minut, arbitrul a fluierat sfâşitul partidei, declanşând fiesta timişorenilor, care au intrat pe terenul de joc să-și felicite favoriții.
Și micuța galerie a Lupacului a aplaudat la scenă deschisă echipa timișoreană și supoprterii ei, arătând prin aceasta fair-play-ul oricărei galerii din această parte a țării. Galeria Viola a aprecia gestul de fair-play al gazdelor și a aplaudat micuța galerie a Voinței Lupac.


Fiesta alb-violetă a continuat petrecerea pe tot parcursul drumului spre casă, sărbătorind promovarea echipei A.S.U. Politehnica Timișoara în Liga a treia.
„Îmi pare rău pentru jocul din repriza a doua prestat la Timişoara. N-avem ce face! Asta e! Dar, până la urmă, per ansamblu, sunt mulţumit pentru tot parcursul campionatului. Sunt nişte băieţi care au demonstrat că au valoare. Am terminat campionatul în frunte, unde noi, o comună, ne-am bătut cu tot judeţul Caraş-Severin. Pot să felicit băieţii, pe domnul primar, care a pregătit terenul pentru baraj, vedeţi ce face pentru noi. Îi felicit şi pe băieţii de la Timişoara pentru valoarea lor incontestabilă, îi apreciez foarte mult pe suporteri, toată lumea aceasta şi ce face pentru ei. Sunt bucuros pentru victoria meritată, că am mulţumit şi noi lumea care a venit să ne vadă. Eu zic că nu ne-am făcut de râs şi în acest meci victoria Lupacului a fost meritată”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul-jucător al echipei Voința Lupac, Boşco Vişatovici.
”Am fi vrut să promovăm cu două victorii dar n-am reușit. Am condus 1-0 dar ne-am mulțumit cu deschiderea de scor, ne-am relaxat și gazdele ne-au taxat. Ne bucurăm de succes, ne reculegem într-o vacanță binemeritată și vom vedea. Am făcut programul de reunire pentru la vară. Noi ne dorim foarte mult să facem lucruri mari. Fotbalul pe care-l practicăm se bazează mai mult pe entuziasm. Mai contează foarte mult și partea financiară. Va trebui să vedem dacă partea financiară ne poate susține pretențiile în ediția de campionat 2015-2016”, a declarat, antrenorul echipei A.S.U. Politehnica Timișoara, prof. Sorin Brîndescu.
Echipele de start au fost:
Voinţa Lupac: Petruţ (cpt.) – Gliguţă (90+1’ Fidler), Vişatovici, Domondi, Oncică – Mezin (88’ Loba), Lazarovici (90’ Filipoaica), Târbăţ, Strein (85’ Creangă) – Marta, C. Moţi. Antrenor-jucător, Boşco Vişatovici.
A.S.U. Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Gavriluţă, Gălan, Damian – Rebenciuc (86’ M. Stancu), Naidin (cpt.), Filimon – Ad. Ilie (76’ Rus) – Drăghici, Budur (58’ Vucea). Antrenor, Sorin Brîndescu.
Arbitrii meciului au fost: Vladimir Andrei Nagy (centru), Daniel Popa (asistent) şi Florin Potora (asistent). Toți cei trei arbitrii au fost din Aiud (județul Alba).
Cornel SERACIN