Stadionul „Ştiinţa” din Timişoara a fost arhiplin la disputarea meciului de baraj pentru promovarea în Liga a treia, manşa întâi, tur, dintre A.S.U. Politehnica Timişoara, campioana judeţului Timiş şi Voinţa Lupac, campioana judeţului Caraş-Severin. Au fost aproximativ 3.000 de spectatori în tribunele arenei „Ştiinţa”, reamintind de vremurile când aici evolua glorioasa echipă a Politehnicii Timişoara.
Nu au lipsit nici oficialii F.R.F., preşedintele Federaţiei, Răzvan Burleanu şi Gheorghe Chivorchian, secretarul general al forului central s-au aflat în tribuna V.I.P., fiind prezenţi la Timişoara cu ocazia disputării finalei camponatului naţional universitar de fotbal, finala acestei competiţii disputându-se tot pe arena „Ştiinţa”, la finalul meciului de baraj. Alături de cei doi oficiali ai Federaţiei, în tribuna V.I.P. a fost prezent şi rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, prof. Viorel Şerban, dar şi alte personalităţi ale urbei bănăţene.


Meciul a început destul de greoi pentru A.S.U. Politehnica Timişoara, fotbaliştii timişoreni trăind emoţiile unui stadion arhiplin cu o atmosferă demnă de marile confruntări din fotbalul mare. Echipa vizitatoare reuşeşte să depăşească atmosfera din tribune şi, în minutul 3, în urma unui atac purtat pe partea stângă, după un schimb de pase, Mezin prinde un trasor de la aproximativ 35 metri, mingea intră sub bară, în stânga portarului timişorean. Scorul devenea 0-1, iar supriza se părea a fi conturată.
Primul şut al timişorenilor la poarta Lupac-ului se petrece în minutul 9. Rebenciuc şutează de la aproximativ 18 metri, fără rezultat pe tabela de marcaj. În minutul 13, Ghinescu aşează mingea pentru Naidin, iar aceasta prinde o „ghiulea” puţin peste bara transversală. A fost ocazia care a anunţat egalarea. În minutul 19, Drăghici la marginea careului de 16 metri, primeşte mingea de la un coechipier, intră cu ea în careu, driblează un adversar şi îşi creează un culoar de şut. Trimite cu piciorul stâng, iar mingea poposeşte în plasa echipei Voinţa Lupac. Scorul devenea egal, 1-1, iar situaţia intra, cât de cât, în normalitate. Fotbaliştii timişoreni au câştigat lupta cu emoţiile!


Până la finalul primei reprize, A.S.U. Politehnica Timişoara iroseşte alte bune ocazii de a marca, chiar reuşeşte să marcheze, în minutul 34, prin Drăghici care a reluat cu capul o centrare primită de la Taub, dar arbitrul întâlnirii anulează golul pe motiv că Drăghici a comis fault asupra portarului Petruţ. 
Prima repriză se încheie la egalitate, 1-1, iar Voinţa Lupac nu a mai arătat nimic pe durata celor 45 de minute, rămânând în prim-plan doar cu golul spectaculos înscris în debutul reprizei întâi.
Repriza secundă începe în nota de dominare a echipei gazdă, mult mai decisă decât în debutul jocului. În minutul 60, după un atac iniţiat pe partea stângă, se pasează în careul de 16 metri, Ghinescu reia mingea de la aproximativ 7, 8 metri, portarul Petruţ respinge în faţă, iar Ad. Ilie, pe fază, introduce balonul în poartă. Scorul devenea 2-1, iar golul primit de oaspeţi a adus demoralizarea lor, aceştia nemaireuşind să revină, mai deloc, în joc.
În minutul 62, Ghinescu execută o lovitură de colţ, scurt, până la Ad. Ilie, acesta îi repasează lui Ghinescu care ţâşneşte spre colţul careului de 16 metri şi din afara careului de 16 metri şutează la colţul lung. Scorul devenea 3-1, iar A.S.U. Politehnica Timişoara era de neoprit.


Oaspeţii replică abia în minutul 81. Loba trage din lateral dreapta, dar Burtic acordă corner, lovitura de colţ rămâne fără rezultat pe tabela de marcaj. Un minut mai târziu, Budur scapă singur la poarta lui Petruţ, intră în careul de 16 metri, dar este faultat de Costachi. Penalty pentru Timişoara şi eliminare pentru Costachi care primeşte cartonaşul roşu. Lovitura de la 11 mteri este executată de Drăghici, la seminînălţime, în dreapta portarului Petruţ, scorul devenind 4-1.
Ultimul gol al meciului este unul spectaculos şi cade în minutul 86. Feraru ridică o minge peste apărarea Lupacului, Gălan saltă mingea peste portar, iar Gavriluţă împinge mingea în poartă. Scor, 5-1.
În minutul 90 se acordă un nou penalty echipei gazdă. Ad. Ilie şutează la poartă, iar mingea este respinsă cu mâna de Domondi care primeşte şi cartonaşul galben. Drăghici execută penalty-ul, dar, din dorinţa de a oferi un nou gol spectaculos, încearcă o scăriţă, iar Petruţ este pe fază, respinge şi apoi prinde balonul.
Meciul se încheie cu rezultatul final de 5-1, iar acest scor aduce echipa campioană a judeţului Timiş cu un pas în Liga a treia.
„După cum au decurs ostilităţile astăzi, cred că am luat o opţiune serioasă la câştigarea barajului. Jocul nostru de apărare, de-a lungul campionatului, a fost destul de bun, şi cred că nu pot ei să ne dea patru goluri acolo. La pauză i-am certat puţin şi am schimbat ritmul de joc. Am jucat foarte lent în prima repriză, previzibil şi n-am avut agresivitatea de care am avut nevoie. Repriza a doua a fost altceva pentru că şi ei au căzut fizic, dar am schimbat puţin ritmul şi l-am impus şi am adus mingea la margine şi am adus mingea în faţa porţii şi am şi finalizat. Teoretic echipa este promovată. Mai avem returul.”, a declarat la finalul jocului, antrenorul echipei A.S.U. Politehnica Timişoara, prof. Sorin Brîndescu.
„Mă aşteptam să nu primim gol, dar ne-au surprins cu acel şut în prima repriză. Important e că am revenit şi am câştgat categoric. Am început meciul greoi, poate că şi din cauza publicului care a fost o presiune în plus pentru jucători. Ne bucurăm că la pauză domnul antrenor ne-a montat foarte bine şi am revenit. Atmosfera a fost una foarte frumoasă! Ne bucurăm că suporterii sunt alături de noi. Se vede că tot timpul, la fiecare meci, este al doisprepzecelea jucător. Îi aşteptăm în număr cât mai mare la Lupac. Dacă jucam pe „Dan Păltinişanu”, cred că erau 10.000 de suporteri. Ne pare rău că nu am putut juca pe „Dan Păltinişanu”. Poate jucăm de la anul”, a declarat, la finalul meciului, atacantul echipei timişorene, Octavian Drăghici.
„Am întâlnit un adversar puternic, jucători de valoare. S-a dovedit valoarea lor în teren. Cât ne-au ţinut bateriile am jucat. Noi avem jucători care vin de la lucru şi intră în teren. La ora actuală asta e potenţa noastră. Atâta putem, atâta am făcut. Ce pot să zic, în afară decât să felicit în primul rând pe băieţii mei pentru atât cât au putut şi felicit adversarul pentru jocul prestat în timpul meciului. Mai avem un meci, noi încercăm să facem un meci cât de cât să mulţumim şi lumea de la Reşiţa. Eu zic că, în mare parte, Poli Timişoara este promovată”, a declarat, la finalul jocului,  Boşco Vişatovici, antrenorul-jucător al echipei Voinţa Lupac.
Echipele aliniate au fost:
A.S.U. Politehnica Timişoara: Burtic - Contescu, Gavriluță, Gălan,  Taub - Rebenciuc (min. 79, Filimon), Naidin – cpt. (min. 85, Feraru), M. Stancu (min. 46, Ad. Ilie), Vucea  (min. 46, Budur) - Ghinescu, Drăghici. Antrenor, Sorin Brîndescu
A.S. Voinţa Lupac: Petruț (căp.) - Costachi, Vișatovici (min. 61, Creangă), Domondi, Oncică, Mezin (min. 90, Nicolici), Lazarovici, Străin, Marta, Moț (min. 54, Loba), Tărăbăț. Antrenor, Boşco Vişatovici.
Arbitrii partidei au fost, Horia Mladinovici (la centru), Sebastian Pantea (asistent) şi Casian Băla (asistent). Arbitrul central a fost din Bucureşti, iar cei doi asistenţi din Arad.
Returul barajului va avea loc sâmbătă, 27 iunie, la Lupac, de la ora 17,30.
Cornel SERACIN