După ce, cu mai bine de doi ani de zile, Ripensia Timişoara cucerea pentru prima dată de la reînfiinţare, un trofeu, în 10 iunie 2015, echipa „ripensistă” şi-a adjudecat, din nou, Cupa României – faza judeţeană.
Dacă în urmă cu peste doi ani, în finala de pe stadionul „Dan Păltinişanu”, Ripensia Timişoara, antrenată pe atunci de profesorul Ovidiu Olariu, se impunea la limită în faţa echipei C.S. Ghiroda, 1-0, miercuri, 10 iunie, tot în ultimul act al întrecerii, „ripensiştii” au surclasat C.S. Ghiroda, campioana judeţului în trecuta ediţie de campionat, administrându-i un scor de tenis, 6-0.
Un public cald şi dornic de a vedea un joc plin de spectacol a fost miercuri la stadionul din cartierul timişorean „Ciarda Roşie”, stadion pe gazonul căruia noua Ripensia Timişoara joacă meciurile considerate ca fiind acasă. Au fost aproximativ 250 – 300 spectatori la această finală cu multe goluri şi cu o izbândă de neuitat pentru noua Ripensia Timişoara.
Încă din startul meciului, „ripensiştii” s-au arătat decişi să nu slăbească o clipă echipa din Ghiroda, ţinând-o în „chingi” până la izbânda finală. În minutul 2, Ripensia avea deja două cornere executate, dar rămase fără rezultat în scor.  Atacurile spre poarta Ghirodei se ţin lanţ, dar lipseşte concretizarea. Din minutul 15, Ripensia deschide scorul. Adrian Popa obţine o lovitură liberă de la aproximativ 25 metri, lateral stânga în direcţia de atac a „ripensiştilor”, centrează în careu, şi din 6 metri, Ciobai reia mingea cu capul, în plasa porţii echipei din Ghiroda. Scorul devenea 1-0 pentru Ripensia Timişoara.


Golul al doilea cade la capătul unei faze creată foarte frumos de „ripensişti”, fază la capătul căreia Briciu îi pasează lui Mediop aflat în faţa porţii, acesta fentează un adversar şi trimite balonul sub bara transversală, în plasa porţii adverse. Scorul devenea 2-0, cu acest rezultat încheindu-se prima repriză.
Repriza secundă începe tot cu intenţia Ripensiei de a marca cât mai repede, echipa pregătită de antrenorul Cosmin Stan aflându-se în atac încă din startul reluării jocului. În minutul 52, Luca iroseşte o bună oportunitate de a marca, iar în minutul 58, Briciu trimte peste poarta adversă, din 7, 8 metri.
După o suită de ratări ale Ripensiei, în minutul 59 cade golul trei, autorul lui fiind Ungureanu care introduce balonul în plasa porţii adverse după un şut de la aproximativ 20, 25 metri, în urma unei pase trimise de un coechipier de la centrul terenului. Toată faza golului trei a început de la centrul terenului, „ripensiştii” recuperând un balon de la echipa adversă aflată la construcţia unui atac.
Golul trei a fost unul greu de „digerat” pentru echipa din Ghiroda, reuşita lui Ungureanu demoralizând profund echipa vizitatoare, echipă care nici până în acel moment nu a reuşit să realizeze vreo acţiune notabilă la poarta apărată de Rădulescu, jocul ei fiind unul şters şi lipsit de continuitate.
În minutul 65 se marchează golul patru pentru Ripensia. Mediop prinde un şut spre poartă, portarul Narcis Laurenţiu respinge, Luca continuă faza şi înscrie din careu. Două minute mai târziu, Mediop înscrie după un şut pe jos, la colţul lung, din interiorul careului. Ultimul gol al meciului este înscris în minutul 80, autorul său fiind Briciu, aniversatul zilei înscriind un gol după o pasă primită de la Adrian Popa. Raul Briciu a aniversat 31 de ani de la naştere, făcându-şi un frumos cadou prin golul reuşit.
În minutul 87 Mancaş iroseşte o bună oportunitate pentru Ghiroda, dar portarul Rădulescu este la post. Golul de onoare al Ghirodei nu a fost marcat.
Finala se încheie cu veselia tribunei susţinătoare a Ripensiei, dar şi cu bucuria fotbaliştilor „ripensişti” sărbătorind cu şampanie victoria obţinută şi câştigarea, pentru a doua oară de la reînfiinţarea Ripensiei, Cupei României, faza judeţeană.


„A fost unul din cele mai bune jocuri pe care eu le-am văzut şi le-am văzut aproape pe toate. Ne-a ieşit aproape totul. Cred că echipa  a fost cea remarcată, cu un plus pentru Raul Bricu care şi-a sărbătorit astăzi ziua, a dat un gol, a fost la originea altor două sau trei. Eu cred că el a fost jucătorul meciului şi pe această ocazie îi spun: „LA MULŢI ANI!” a declarat la finalul meciului, preşedintele clubului Ripensia Timişoara, Radu Ienovan.


Cel mai bun meci al sezonului pentru noi! Sunt foarte bucuros că, la un meci de o impotanţă foarte mare, pentru că ştiţi prea bine că aceasta a devenit obiectivul nostru principal, noi am făcut un meci foarte bun. Asta înseamnă că suntem o echipă cu forţă, o echipă de caracter, o echipă cre când vrea să joace ştie să joace fotbal. Un meci reuşit din toate punctele de vedere. Nu trebuie să minimalizăm din bucuria succesului prin faptul că rezultatul a fost de o manieră convingătoare. Datorită jocului foarte bun am ajuns la scorul acesta. Echipa adversă este o echiăă bună a campionatului (...), dar, astăzi, noi am fost mult mai buni. Consider că toţi elevii mei şi-au făcut datoria, chiar pot să zic că nici un jucător n-a jucat slab, azi. De la echipa adversă nu ascund faptul că-mi place Baranyi, deşi azi el a fost inexistent în joc. El este tipul de atacant pe care şi l-ar dori orice echipă la nivel de Liga a treia, Liga a patra. Este foarte greu ca Ripensia să parcurgă acelaşi drum ca în urmă cu două sezoane. Este foarte greu pentru că vom întâlni adversari de nivel superior. Nu va fi imposibil, dar, probabil drumul ar fi mult mai greu faţă de acuma doi ani, iar ata şi prin faptul că atunci nu am fost luaţi în seamă, iar acum, cred că toată ţara, datorită acelei performanţe, ştie de noua Ripensia Timişoara”, a declarat antrenorul Ripensiei Timişoara, profesorul Cosmin Stan, la finalul jocului.


„Felicit Ripensia pentru victoria de astăzi! Au fost mai buni decât noi, au meritat victoria. Mă bucur şi le doresc mult succes în etapele următoare. Pe cei de la A.S.U., care au fost competitorii noştri în acest campionat, le doresc succes în meciul de baraj şi sperăm că în noul sezon competiţional să fim altfel decât am fost până acuma. Mă declar mulţumit faţă de echipa pe care am condus-o în acest retur de campionat, pentru că, totuşi, au avut o evoluţie constant bună şi, cred eu, în afară de jocul de astăzi, unde cred că nu ne-am ridicat la un nivel prea bun faţă de partenerii noştri de întrecere... Nu pot decât să-i felicit! Vom vedea, în continuare, ce va fi în sezonul competiţional viitor”, a declarat la finalul jocului antrenorul principal al echipei C.S. Ghiroda, Remus Steop.


Echipele aliniate au fost:
Ripensia Timişoara: Rădulescu – Popa (c), Ciobai, Francescu, Toma – Păscăleanu (min. 54, Solomon), Zaluschi – Luca (min. 68, Bobină), Briciu, Ungureanu (min. 77, Nechifor) – Mediop (min. 70, Stancu). Antrenor, Cosmin Stan.
A.C.S. Ghiroda: Narcis Laurențiu – Stanciu, Uzun, Protopopu, Zele, Mancaș, Boangheș, Baidoc, Roman (min. 57, Jichici), Baranyi (c), Bârsan (min. 72, Duţu). Antrenor, Remus Steop.
A primit cartonaş galben, „ripensistul” Ungureanu (min. 55)
Arbitrii acestei finale au fost, Cătălin Botaş (centru), Gabriel Drăguţ (asistent) şi Andrei Chiţoiu (asistent). Brigada arbitrilor a avut o prestaţie bună în luarea deciziilor din timpul jocului.
Cornel SERACIN