Etapa cu numărul opt a găsit echipa de rugby a Timişoarei la Bucureşti, pe gazonul Stadionului Naţional „Arcul de Triumf”, Timişoara Saracens R.C.M. U.V.T. a întâlnit echipa C.S.M. Olimpia Bucureşti.
Situaţia echilibrată din teren după prima jumătate de oră de joc s-a reflectat şi pe tabela de marcaj, Calafeteanu punctând pentru oaspeţi, din lovitură de pedeapsă, iar Vlaicu, pentru gazde, avea să egaleze, 3-3, oaspeţii rămânând în inferiorittae numerică prin eliminarea temporară a lui Tangimana care a primit un cartonaş galben.
Echipa bănăţeană reuşeşte să se desprindă şi în cele 10 minute de inferioritate numerică, Calafeteanu concretizează două lovituri de pedeapsă şi ridică scorul la 3-9 pentru vizitatori. Gazdele dau replica printr-un eseu reuşit de Cobden, Vlaicu transformând eseul. Scorul devenea 10-9, gazdele conducând pentru prima dată pe tabela de marcaj, iar Vlaicu a adus scorul la 13-9, scor cu care s-a încheiat prima repriză.
Repriza secundă a fost una cu multe cartonaşe galbene arătate între minutele 45 şi 52,  Taavili, Nathan Paila si Surugiu de la gazde, respectiv Rose, au fost trimişi pe banca pedepselor.
Oaspeţii punctează printr-un eseu, transformat de Calafeteanu, apoi printr-un alt eseu al luib Ianuş cu transformarea ratată de Calafeteanu.
La scorul de 13-21, timişorenii au continuat să puncteze, scorul ridicându-se la 13-24 şi 13-27 prin două penalităţi reuşite de Calafeteanu.
Gazdele reuşesc un nou eseu prin Tiberiu Conache, transformarea fiind ratată de Taljard, scorul final fiind 18-27, Timişoara Saracens R.C.M. U.V.T. menţinându-se pe primul loc al clasamentului şi urmând să joace, etapa vitoare, la Bucureşti, împotriva echipei Dinamo.
Cornel Seracin
Foto: facebook.com/ Valentin Calafeteanu execută o lovitură de pedeapsă.