La sfârșitul săptămânii trecute, capitala României a găzduit Campionatul Național de Scrimă, categoria seniori, eveniment la care au participat cei mai talentați scrimeri din țară.

ACS Floreta Timișoara a avut onoarea de a fi reprezentată de sportivii săi Darius Malekshahian, Alan Fey și Filip Efros – de 17, 14 și 13 ani – nefiind nici unul încadrat în categoria de seniori, după criteriul de vârstă. Sâmbătă, 18 mai, a avut loc proba de floretă individual, la care Darius a reușit să se claseze pe locul III, câștigând astfel prima medalie de bronz la categoria seniori pentru clubul ACS Floreta Timișoara. A fost un prilej de bucurie pentru sportul timișoarean, deoarece Darius a devenit primul sportiv din ultimii 30 de ani, născut și crescut în Timișoara, care reușește să câștige o medalie la Naționalele de scrimă, seniori, masculin. Această performanță deosebită este o dovadă a talentului său și a muncii asidue depuse de el și antrenorii săi, Iulian Teacă și Moisuc Teofil.

Totodată, Fey Alan s-a clasat pe locul 15, o poziție respectabilă care reflectă dedicarea și efortul său, la doar 14 ani, iar Efros Filip, la 13 ani, a ocupat locul 30, arătând progres și promisiunea unui viitor în scrima națională și internațională.

Probele pe echipe s-au disputat duminică, 19 mai, iar echipa ACS Floreta Timișoara s-a clasat pe locul 5, la un pas de podium, demonstrând potențialul lor în acest sport de elită.

„Suntem extrem de mândri de realizările sportivilor noștri și îi susținem în fiecare pas pe care îl fac în parcursul lor profesional. Așteptăm cu nerăbdare viitoarele competiții și suntem convinși că toți sportivii noștri vor continua să ne reprezinte clubul cu cinste la nivel național și România, la nivel internațional, și să obțină rezultate impresionante la categoriile lor de vârstă și nu numai”, au transmis reprezentanții ACS FLORETA Timișoara.