Anul 2024 vine cu vești bune pentru iubitorii sportului. Avem plăcerea să anunțăm organizarea primului CAMPIONAT JUDEȚEAN DE PADEL. Campionatul se va desfășura pe etape, tur/retur, sub auspiciile Federației de Padel din România. Organizatorii anunță deschiderea sesiunii de înscriere în competiție dar și faptul că vor fi puse în joc premii atractive în bani și articole sportive profesioniste.

„Continuăm promovarea padelului în județul Timiș și în România, după un an în care Timișoara a găzduit Cupa României și a demonstrat că acest sport se bucură de o vizibilitate din ce în ce mai mare. Numărul sportivilor care practică acest sport a crescut semnificativ și, deopotrivă, numărul celor care vin spre noi din dorința de a face cunoștință cu acest sport devenit fenomen la nivel mondial”, transmit organizatorii competiției.

În contextul în care cei mai mari sportive ai lumii, de la tenismeni la fotbaliști (Djojovic, Ronaldo etc.) practică acest sport, padelul este un real fenomen, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste 25 de milioane de jucători la nivel mondial.
Potrivit regulamentului campionatului, înscrierile sunt deschise până în data de 31 ianuarie, pe cele trei nivele de joc – nivel 1, nivel 2 și începători. Cu sprijinul celor doi sponsori, CONSTRUCTIM S.A. și NoxPadel, vor fi premii în bani pentru primele 3 locuri de la fiecare divizie și premii constând în articole sportive marca NoxPadel pentru primele 4 echipe clasate la final de competiție la fiecare divizie.
Fiecare echipă înscrisă va juca, lunar, unul sau două meciuri, în funcție de numărul de participanți. Echipele au posibilitatea să își planifice singure data și ora la care vor juca meciul programat în etapa respectivă.Meciurile se joacă în sistem 2 din 3 seturi, respectiv echipa care câștigă 2 seturi va câștiga meciul, cu mențiunea că în caz de egalitate la seturi (scor 1-1), setul decisiv se va juca în sistem Maxi TieBreak pentru stabilirea echipei câștigătoare (Maxi TieBreak: prima echipă care ajunge la 10 puncte, cu o diferență minimă de 2 puncte). În caz de egalitate în timpul unui joc, se joacă punct decisiv, urmând ca echipa care recepționează să aleagă cine primește.La finalul tuturor meciurilor din tur, vor începe meciurile din retur.Programul partidelor, în speță fiecare etapă, se vor stabili prin tragere la sorți.
Campionatul Județean de Padelva începe la mijlocul lunii februarie va avea 3 categorii valorice (Divizia A = echipe de nivel 1; Divizia B = echipe de nivel 2 sau echipe formate din jucător de nivel 1 + jucător începător; Divizia C = echipe de nivel 3 și începători), cu mențiunea că un jucător se poate înscrie la maxim două divizii, obligatoriu cu parteneri care să respecte regulile de mai sus.
Meciurile se vor desfășura la PADEL CENTER Timișoara (strada Praga nr.6, Dumbrăvița), cea mai mare bază sportivă de padel din vestul țării și singura cu terenuri omologate, furnizate de producătorul oficial pentru World Padel Tour.
Pentru detalii, vă invităm să accesați www.padelcenter.ro