Concursul de șah Timișoara Grand Prix Rapid 2023 - Memorialul Cristina Foișor, parte a circuitului internațional de șah Grand Prix România va fi găzduit de capitala Banatului, în zilele de 5 și 6 august, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Vor participa peste 350 de jucători din 30 de țări, din care mai mult de 30 de Mari Maeștri Internaționali. Concursul Timișoara Grand Prix Rapid este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și reprezintă un moment important în promovarea și susținerea sportului minții, atât în orașul de pe Bega, cât și la nivel național. Premiile puse în joc depășesc 30.000 de euro.

Competiția a fost prezentată de Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș, Alin Berescu, vicepreședinte al Federației Române de Șah, Gabriel Grecescu, secretar general al Federației Române de Șah, alături de Ovidiu Foișor, soțul regretatei jucătoare Cristina-Adela Foișor.

Contribuția Consiliului Județean Timiș este de 100.000 de lei, prin Agenda sportivă, iar competiția este una de mare anvergură, foarte importantă pentru Timișoara în anul 2023. Ovidiu Foișor a adus aminte că soția lui a fost jucătoarea română cu cele mai multe rezultate bune internaționale și chiar naționale. Alin Berescu, originar din Timișoara, și-a exprimat ambiția de a revigora șahul din orașul de pe Bega, mai ales că acum o poate face din calitate de vicepreședinte al Federației Române de Șah: „Este al doilea an în care organizăm circuitul Grand Prix România, care conține cinci etape plus una finală, unde se vor întâlni câștigătorii din primele cinci ediții. Acum, în Timișoara, va fi etapa a treia din cadrul acestui circuit și de aceea am profitat de această ocazie să o comemorăm și pe Cristina Foișor, marea maestră din Timișoara, despre care pot spune cu mândrie că am avut onoarea să fiu coleg mulți ani cu dânsa la clubul CSM AEM Luxten. Din păcate, acum câțiva ani clubul și-a încetat activitatea, dar niciodată nu-i târziu să revigorăm, după cum spuneam, valoarea șahului timișorean, apusă de ceva vreme”.