În fața Operei din Timișoara au început să sosească basculante uriașe cu nisip, care este deversat într-un spațiu delimitat. Care este motivul? Timișoara a fost desemnată oraș-gazdă al Campionatului European de volei pe plajă U22, masculin și feminin, de către Federația Internațională de Volei, competiție care se va desfășura între 26 și 29 iulie. Organizarea unui eveniment de volei de o asemenea anvergură reprezintă o premieră pentru România și Timișoara. Titlul de Capitală Europeană a Culturii a avut un impact important în alegerea orașului de pe Bega drept gazdă a competiției. Evenimentul este organizat de către CSM Timișoara și Clubul Sportiv Tysa Youth Academy, cu sprijinul Federației Române de Volei și al Primăriei Municipiului Timișoara.

Competiția va avea două puncte centrale de desfășurare, dintre care unul este chiar în Piața Victoriei, unde a și început montarea terenului principal. Celălalt loc de desfășurare a întrecerilor va fi baza sportivă CSM din Parcul Rozelor, unde se află cea mai mare bază sportivă dedicată beach volley-ului din țară.

Accesul spectatorilor va fi gratuit, în limita capacității de 500 de locuri, atât pentru terenul din Piața Victoriei, cât și pentru baza sportivă din Parcul Rozelor. Campionatul European de Volei pe plajă va reuni 128 de participanți provenind din peste 30 de țări. Data de 25 iulie este rezervată calificărilor, urmând ca începând din 26 iulie să fie programate meciurile rezervate competiției propriu-zise. Cele două finale se vor desfășura în 29 iulie, pe terenul instalat în Piața Victoriei.