Duminică 23 iulie Lugojul este punctul fierbinte al ciclismului românesc, găzduind startul celei de-a 12-a ediții a Cupei Max Ausnit. Considerată până în acest an neoficial cea mai importantă cursă de o zi din România, începând cu acest an a primit și confirmarea internațională, fiind prima competiție de ciclism de șosea de o zi din țara noastră inclusă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). UCI este forul internațional sub egida căruia sunt organizate cele mai importante evenimente cicliste la nivel mondial.

Competiția va începe la ora 8 și va străbate 34 de localități din județul Timiș, punctul de start și finiș fiind Primăria Lugoj. De-a lungul traseului de 176 km pentru categoria profesioniștilor și de 130 pentru amatori, cei peste 500 de cicliști prezenți la start vor fi testați pe traseul special conceput pentru a oferi un maxim de adrenalină, atât pentru ei, cât și pentru fanii prezenți pe margine: cățărări scurte și abrupte, zone de mare viteză, oportunități pentru evadări sau pentru atacuri susținute, adică toate ingredientele unei curse clasice de nivel mondial.

„Includerea evenimentului în calendarul UCI reprezintă și garanția participării unor echipe prestigioase din Europa, care vor lupta pentru glorie și pentru punctele puse în joc. Astfel, și-au anunțat prezența echipe din România, Bulgaria, Italia, Polonia și Ungaria, cea mai titrată dintre ele fiind Team Corratec, participantă în acest an în Turul Italiei.

Prima ediție a Cupei Max Ausnit s-a desfășurat în anul 2010, iar de atunci, anual, a adus în vestul României mii de sportivi și spectatori, nivelul competiției crescând constant de la an la an”, transmit organizatorii.

Detaliile despre această competiție pot fi găsite online pe pagina oficială web cupamaxausnit.ro și raceday.ro și în media pe https://www.facebook.com/cupamaxausnit/.
Acest eveniment este organizat de Velocitas și co-finanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Lugoj.