Ziridava Road Race este o competiţie de ciclism de şosea dedicată sportivilor profesionişti licenţiati la Federația Română de Ciclism sau ca amatori, dar şi celor nelicenţiati, juniori şi adulţi. Concursul va avea două etape, prima - un contratimp individual pe urcare circa 6 kilometri și a doua - o cursă fond de 115 kilometri lungime, dedicate exclusiv cursierelor.

Proba de contratimp se va desfășura în 17 iunie, de la ora 10, în localitatea Șiria, cu startul pe strada Locotenent Ciurdariu (urcarea spre Cetate) și finișul după 4 kilometri, în Vf. Curcubata.

Sâmbătă, 17 iunie, între orele 8.00 și 15.00, în Șiria, județul Arad, strada Locotenent Ciurdariu va fi blocată complet, de la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu și până pe șoseaua Transșiriana, în zona Vârfului Curcubata. Accesul pe culme se face doar dinspre Mănăstirea Feredeu și doar pe o secțiune a șoselei Transșiriana.

Proba de fond se va desfășura în 18 iunie, de la ora 10.00, cu startul din fața Palatului Administrativ din Arad, parcurgând traseul spre Zădăreni – Felnac - Sânpetru German – Gelu – Bărăteaz - Călacea – Orțișoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș - Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele și finiș în Sânnicolau Mic (Arad), str. Steagului nr. 34.

Duminică, 18 iunie, restricții de circulație se vor aplica în municipiul Arad, pe parcursul traseului de la Palatul Administrativ și până la strada Ogorului (Aradul Nou), în intervalul 9.55 – 10.20. În județul Arad (Arad - Zădăreni – Felnac - Sânpetru German și Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele - Sânnicolau Mic), grupurile de cicliști vor fi însoțite de echipe de securizare a traseului pe motociclete și echipaje ale Poliției, iar în unele intersecții vor exista echipe de voluntari și agenți de poliție care vor dirija circulația.

În județul Timiș, plutoanele de concurenți vor intra de la Gelu, urmând traseul Bărăteaz – Călacea – Orțișoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș, părăsind județul spre Zăbrani (AR). Grupurile de cicliști vor fi însoțite de echipe de securizare a traseului pe motociclete și echipaje ale Poliției, iar în unele intersecții vor exista echipe de voluntari și agenți de poliție care vor dirija circulația.

Participanții la trafic sunt rugați să fie înțelegători și atenți pentru siguranța concurenților, să respecte semnalele echipelor de securitate și să conducă prudent pe drumurile cuprinse în traseul mai sus-menționat.