Doctorul Dorel Săndesc este, de câteva zile, noul manager al Spitalului Județean Timișoara. Desemnat medicul anului 2022, cu o carieră medicală care i-a adus o oarecare notorietate, dar și datorită unei atitudini deschise, chiar prietenoase, „Dodo” Săndesc ar putea avea calități menite să-l propuleseze spre o carieră politică. Nu întâmplător, imediat după numirea sa de la „Județean”, a început să se vorbească despe o posibilă candidatură la Primăria Timișoara.

Așa cum se întâmplă de multe ori, și în cazul de față există o problemă, una care poate să-i dea mari bătăi de cap medicului anului 2022. În urmă cu cinci ani, chiar în ziua de Paște, Dorel Săndesc a trăit clipe dramatice, care aveau să se prelungească. Poate că nici acum, după cinci ani, timpul nu a putut șterge amintirea acelei nefericite zile. Atunci, Dorel Săndesc, aflat la volan, nu a acordat prioritate unui alt autovehicul, impactul având urmări dramatice. O femeie care se afla în mașina lovită, patroana unui hotel din comuna Giroc, a fost grav accidentată. Dorel Săndesc i-a acordat primul ajutor, a chemat ambulanța, se zice că el ar fi fost cel care a ținut-o atunci în viață și a făcut eforturi supraomenești pentru ca femeia să nu moară. Fiind șef secție ATI, Dorel Săndesc a avut posbilitatea să-i acorde cele mai bune îngrijiri medicale, pentru a o salva. În zadar, însă, pentru că, după 10 luni de eforturi, femeia a murit. Probabil, suferința doctorului a fost și mai mare.

Timpul mai șterge rănile, chiar și după astfel de cazuri. Dorel Săndesc riscă însă să retrăiască încă o dată acea experiență tragică. Dacă va intra în crâncena bătălie pentru Primăria Timișoara, unde se poate lăsa cu sânge pe pereți, „Dodo” nu va mai putea scăpa așa ușor de amintirea de acum cinci ani, pentru că se vor găsi suficienți „binevoitori” care să-i împrospăteze acel coșmar. Va retrăi momentul impactului, își va aminti de cele 10 luni în care s-a chinuit să salveze victima, va revedea și figurile celor care îi reproșau că neglijează alți bolnavi în dauna victimei accidentului său și îi va reveni în minte chiar și clipa decesului. Pe scurt, riscă să adâncească un coșmar pe care și l-ar dori uitat, doar pentru a intra într-o competiție politică. Dacă rezistă la astfel de emoții, atunci chiar poate deveni primar.