Nicolae Robu pune presiune pe PNL și anunță că va candida ca independent pentru funcția de primar al municipiului Timișoara. Anunțul îi vine că o mănușă lui Dominic Fritz, care prin intenția lui Robu revine în cărți cu șanse de a câștiga un nou mandat.

Iată ce transmite Robu: „Deja de multișor, unii vorbesc în fel și chip despre candidatura mea la Primărie! Până și în Sfânta Zi de Crăciun au făcut-o! Până acum, n-am comentat nicicum, ci doar m-am distrat. Ei bine: Eu voi candida la Primăria Timișoara la proximele alegeri locale, considerând că 𝐧𝐮𝐦𝐚𝐢 𝐬̦𝐢 𝐧𝐮𝐦𝐚𝐢 𝐭𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢𝐢 sunt în măsură și în drept să decidă dacă mă vor Primar sau nu, nicidecum un grup de interese sau altul! După cum stau lucrurile la ora actuală, voi candida ca independent; o spun în primul rând membrilor și simpatizanților PNL și o spun cu părere de rău, dar, pt mine, demnitatea, onoarea sunt valori pe care nu le pot accepta terfelite!

Concluzie: mă leagă amintiri și realizări frumoase de o mulțime de colegi PNL-iști, am avut mereu suportul lor -suportul celor mulți, simultan cu trădarea altora, puțini!-, ca și suportul cvasiunanimității simpatizanților PNL, le mulțumesc pt asta și sper să îi am alături și pe viitor! Pt că 𝐍𝐎𝐈, 𝐈̂𝐌𝐏𝐑𝐄𝐔𝐍𝐀̆, 𝐄𝐔 𝐒̦𝐈 𝐄𝐈 suntem incomparabil mai credibili decât profitorii de o conjunctură, gen cel referit mai sus!”.,