Vom avea un cuplu de senzație în politica din Timiș. Un fost mare lider de partid și ex-președinte de consiliu județean revine în politică, după ce a colindat prin mai toate formațiunile posibile: PCR, PSD, UNPR, ALDE, pentru ca acum să ajungă la PUSL, unde va fi lider județean.

Vorbim de Titu Bojin, care, chiar dacă va împlini peste câteva luni frumoasa vârstă de 70 de ani, are ambiția de a reseta întreaga clasă politică, printr-o infuzie de prospețime și spirit mereu tânăr. Misiunea lui Bojin va fi ușurată de faptul că o va avea alături (de fapt, deasupra) pe Maria Grapini, care este coordonator principal și vicepreședinte național al PUSL.

Bojin și Grapini au cel puțin un numitor comun: ambii au particularități specifice de exprimare în limba română. În timp ce doamna vicepreședinte a devenit celebră prin repetatele greșeli gramaticale, Bojin are farmecul său inconfundabil în vorbire. Expresii precum „câta peșce”, „Remecea” sau „vă răspund în două cuvinte; ex clus” au devenit vestite în perioada în care conducea PSD Timiș și Consiliul Județean Timiș.

Se anunță, așadar, un tandem irezistibil, cel puțin din punct de vedere al comunicării și al politicii făcute la vârsta senectuții. Rămâne de văzut dacă celor doi li se va alătura și Nicolae Robu, așa cum a funcționat celebrul triunghi politic din vremea USL. Ca vârstă, Robu se califică, rămâne doar să deprindă procedeele de comunicare ale celor doi foști parteneri.