Ce calități trebuie să ai ca să ajungi într-o funcție importantă? Clasa politică ne-a arătat că, mai mult decât competențele profesionale, contează nepotismele, obediența față de lideri și implicarea financiară, criterii care stau la baza numirilor în diferite posturi-cheie. Mai este și munca de partid, dar depinde cum o faci și pentru cine o faci. Unul dintre politruciii care s-au remarcat extrardinar la acest capitol este Călin Badiu, vicepreședinte USR Timiș, care a prins niște sinecuri de invidiat după ce făcut munca de salahor în campania electorală. Atât de bine a ancorat cortul electoral al lui Dacian Cioloș, încât partidul l-a răsplătit cu funcții la înalt nivel.
Mai întâi, a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, lucru care a provocat un mare scandal în interiorul partidului. Mai exact, senatorul Florina Presadă și-a dat demisia, declarând referitor la calitățile lui Badiu: „După decizia BN USR de a-l propune pe Călin Badiu secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar ca expertiza mea nu mai este de folos în această organizatie. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR”.
După îndepărtarea din funcția de secretar de stat, Călin Badiu a prins, iar, un post călduț, cel de director al Societății Metropolitane de Transport Timișoara (SMTT), fiindu-i delegate atribuțiile pentru această funcție tocmai de un lider USR, Ruben Lațcău, care este și președintele Consiliului Director al organismului amintit.
„Cred că este momentul ca noi, cei care până acum nu ne-am implicat, să arătăm că politica se poate face și altfel, iar eu personal vreau să ajut cu orice e nevoie pentru a se intra în normalitate”, este delarația lui Călin Badiu de pe site-ul USR. Într-adevăr, useristul a ajutat cu „orice e nevoie pentru a se intra în normalitate”, în cazul de față normalitatea însemnând ridicarea corectă a unui cort electoral.