PSD „salută” faptul că PNL susţine propunerea social-democraţilor de acordare a voucherelor de câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziţia alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii cu venituri mici. Surse liberale declaraseră pentru Digi24.ro că dacă Guvernul vrea să introducă vouchere, suma trebuie să fie mai mare, de 100 euro.


„PSD salută faptul că partenerii liberali din Coaliţia de guvernare susţin propunerea social-democrată privind acordarea de vouchere, a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziţia alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii cu venituri mici.
În privinţa valorii finale a acestor vouchere, PSD consideră că aceasta trebuie stabilită în cadrul Coaliţiei de guvernare, pe baza datelor economice privind impactul bugetar, numărul estimat de beneficiari şi sursele de finanţare disponibile.
O altă propunere a PSD de sprijinire a categoriilor vulnerabile este şi acordarea unor vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de 7 luni, celor peste 156.000 de elevi cu burse sociale, pentru achiziţia de rechizite, haine şi alimente.
Ambele propuneri fac parte dintr-un plan mai amplu de stabilizare şi rezilienţă economică şi socială pe care PSD îl va propune în scurt timp în cadrul Coaliţiei de guvernare.
Totodată, PSD consideră că este binevenită orice altă propunere din partea partenerilor de guvernare care se poate veni în sprijinul populaţiei şi al economiei naţionale şi care poate fi susţinută de sursele de finanţare disponibile în acest moment”, arată un comunicat de presă al PSD.


PSD a propus două măsuri pentru sprijinirea familiilor cu venituri mici în pachetul de măsuri care urmează să fie prezentat de Guvern, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. Astfel, ar urma să fie acordate vouchere în valoare de 50 de euro (aproximativ 250 de lei) la fiecare două luni, până la finalul acestui an, pentru cumpărarea a şase alimente de bază:
- pentru gospodăriile cu ambii părinţi şi cel puţin doi copii dependenţi şi gospodării monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei (151.000 gospodării);
- persoanele care primesc Venit Minim Garantat (168.000 persoane);
- persoane cu dizabilităţi (800.000 persoane);
- pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 lei (2.349.517 pensionari).
Pe de altă parte, PNL consideră că dacă Guvernul vrea să introducă vouchere, suma trebuie să fie mai mare, 100 euro, şi să fie acordată până cel puţin anul viitor în iunie, tocmai ca cetăţenii să treacă iarna mai uşor. „Trebuie să ne gândim la preţuri şi la inflaţia care poate ajunge la 10%”, declară surse liberale. (A.B.)