Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa definitivă în procesul pe care PNL Timiş l-a deschis împotriva lui Alin Popoviciu şi Călin Roman. Cei doi deţineau şi mandate de consilieri în cadrul Consiliului Judeţean Timiş.
Decizia de excludere din PNL a lui Popoviciu şi Roman a venit după alegerile locale din 2020. Aceştia au contestat decizia, mai întâi în cadrul forurilor din partid, apoi şi în instanţă. În decembrie 2021 Tribunalul Timiş le-a dat câştig de cauză lui Alin Popoviciu şi Călin Roman, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel, care a decis că excluderea rămâne valabilă. „Curtea de Apel Timişoara a dat dreptate PNL Timiş în procesul deschis de reclamanţii Popoviciu Alin-Augustin-Florin şi Roman Călin cu privire la excluderea acestora din partid. Instanţa a admis apelul formulat de PNL Timiş în această speţă împotriva sentinţei civile nr. 2125/14.12.2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul cu nr. 2213/30/2021. Curtea de Apel Timişoara a respins şi cererea reclamanţilor privind cheltuielile de judecată solicitate. Prin hotărârea definitivă a instanţei se legitimează că Popoviciu Alin-Augustin-Florin şi Roman Călin nu mai sunt membri ai PNL Timiş şi, drept urmare, nu mai pot ocupa funcţiile de consilieri judeţeni.
În cadrul PNL Timiş se va lua, în perioada următoare, decizia de înlocuire a celor doi consilieri”, a anunţat PNL Timiş, print-un comunicat de presă.
Dacă Alin Popoviciu şi Călin Roman au rămas şi fără partid, şi fără posturile de consilieri, în schimb un alt răzvrătit, Raoul Ambruş, consilier municipal, şi el exclus din PNL, se judecă în forurile partidului pe marginea deciziei de înlăturare din formaţiunea politică liberală. (A.B.)