Ludovic Orban îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de distrugerea Dreptei româneşti pe scena politică, prin toate mutările făcute în ultimii doi ani. Şeful statului a adus PSD la putere şi a abandonat orice reformă, a declarat liderul Forţa Dreptei.
„Urmare a acţiunilor preşedintelui Iohannis, practic a fost distrusă Dreapta în România. Scena politică, în urma alegerilor, era destul de clară. La putere exista o coaliţie de centru-dreapta, cu PNL principal partid de guvernământ, în Opoziţie PSD şi AUR, care aveau sub 50%. Astăzi, Dreapta a fost pulverizată. PNL este la 13-14% şi nu ştiu dacă la alegeri va materializa procentul de 13-14%.
Nemulţumirea, frustrarea, revolta marii majorităţi a alegătorilor care cred în valorile liberal-conservatoare şi care au votat PNL, sau care n-au venit la vot în 6 decembrie că eram în valul doi de pandemie, este uriaşă. Cei care sunt astăzi la butoane nu-şi dau seama.
Practic, Iohannis a distrus nu numai PNL, nu numai Dreapta românească, a distrus inclusiv perspectivele unei guvernări coerente de centru-dreapta. Care să se bazeze pe investiţii, pe încurajarea iniţiativei individuale, pe ce înseamnă mişcarea înainte - cercetare, inovare, creaţie, implementare, aducerea de know-how, în materie de reformă a statului, de depolitizare a administraţiei, de ocupare prin concurs, digitalizarea administraţiei publice.
Am făcut-o în pandemie, am obligat instituţiile publice să comunice on-line cu cetăţenii. Numai că după ce am plecat de la Guvern uşor-uşor s-a revenit la hârtii. Era o serie de reforme pe care ne-am angajat să le facem.
Şi preşedintele s-a angajat să le facem, la alegerile din 2019, pe care le-a abandonat complet.
A adus PSD la putere. PSD, în postură de principal partid de guvernământ, care în ultimul an şi jumătate va deţine poziţia de premier şi oricum deja dă tonul guvernării”, a declarat Ludovic Orban. (A.B.)