Duminică, 16 ianuarie 2021, la Timișoara a fost lansată mișcarea politică Platforma Liberal Conservatoare, în prezența a peste 700 de persoane. Platforma Liberal Conservatoare este o asociație de tip club liberal, cu personalitate juridică.
Platforma Liberal Conservatoare a fost înființată în jurul unei comunități de sute de liberali, iar membrii comitetului de inițiativă sunt actualul consilierul local în cadrul Consiliului Local Timișoara, Raul Ambruș și foști membri fondatori ai P.N.L. Timiș, Cantemir Pârva, Nicolae Cocean, Ion Rila și Vinu Giumanca.


„Ziua de astăzi poate fi considerată ziua de naștere a Platformei Liberal Conservatoare, o mișcare politică pe care am anunțat-o din vara acestui an, la momentul excluderii mele din P.N.L. Timișoara. Mă bucur că de la început sunt peste 700 de persoane care ni s-au alăturat deoarece au înțeles că liberalii și liberalismul au nevoie de o nouă reprezentare și de un nou mod de a face politică. Vom activa în principal în Timișoara și în toate aceste luni am lucrat la partea de organizarea a Platformei. Ne dorim să apărăm valorile liberale și doctrina liberală, deoarece considerăm că alte partide politice intitulate liberale au abandonat aceste principii, iar electoratul de dreapta are nevoie de o reprezentare puternică în tot ceea ce înseamnă susținerea mediului privat, libertățile individuale și dezvoltarea economică a comunității. Suntem o organizație deschisă care vrea să-i atragă pe toți cei care ne împărtășesc gândirea, principiile și doresc o mai mare transparență în viața publică, o cheltuire eficientă a resurselor publice și promovarea meritocratică atât în cadrul organizației noastre cât și în demnități publice”, a declarat consilierul local Raul Ambruș.


Platforma Liberal Conservatoare va fi condusă de Biroul de Coordonare Municipal, format din 50 de persoane și va activa prin cele 16 Birouri Zonale înființate la nivelul cartierelor orașului. Orice cetățean poate deveni membru al Platformei sau susținător al acesteia, dacă își manifestă dorința în acest sens și va completa o adeziune on-line.

Cornel S.