Mai gureş ca oricând, gângavul Florin Cîţu nu se mai dezlipeşte de sticla televizoarelor, dorind să arate românilor, care nu l-au prea interesat până acum prea mult, de ce şi cum o să facă acest „guvern salvator” care ne-a aruncat fără să ne întrebe în nici un fel în datorii fără precedent.
Dacă, fără nostalgii, „împuşcatul” a lăsat ţara la „zero datorii”, dacă PSD-ul declară că a lăsat ţara cu datorii la aproximativ 35% din PIB, iată că vajnicul Florin Cîţu a reuşit contraperformanţa de a sări într-un singur an la o datorie de peste 50% din PIB. Câte miliarde a împrumutat şi în ce condiţii este greu de spus, şi mai greu a fost să explice ce a făcut cu ele. Şi pentru că era greu să explice, mai bine nu a explicat nimic, de parcă bugetul ţării ar fi fost propria gospodărie. Timp de peste un an, Florin Cîţu şi ai lui nu au făcut altceva decât să epureze funcţionarii PSD şi să negocieze cu USRPLUS şi UDMR posturile eliberate.
A promis mai mult decât putea să dea liderilor din PNL, pentru a pune mâna pe şefia PNL (pe care a luat-o), iar acum, din nou, ar fi în stare de orice să împiedice trecerea moţiunii de cenzură sau a moţiunilor de cenzură.
Dacă l-aţi uitat pe Florin Cîţu, vă reamintesc că este acelaşi care a fugit tocmai când trebuia să fie numit premier. Aţi uitat? A pus coada între picioare şi fără nici o ruşine, fără responsabilitate, şi-a luat tălpăşiţa.
Acum este alt Florin Cîţu: este cel dedulcit la a împrumuta miliarde de euro şi de a-i împărţi după bunul plac doar ca să rămână în continuare „vătaf”. Şi ar fi, după cum am mai spus şi după cum s-a dovedit, în stare de orice pentru a-şi păstra funcţia actuală.
După cum a declarat Florin Cîţu în finalul şedinţei BEx al PNL, conform hotnews.ro: „PNL este un partid responsabil, un partid care şi-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă (oare cine l-a obligat?) şi nu dă înapoi (nu dă înapoi ce? datoriile?). În continuare, PNL rămâne ferm în spatele preşedintelui şi premierului (pe ce se bazează?) în această perioadă, nu există niciun fel de discuţie aici”.
Guvenul Florin Cîţu, prin arătarea unui ministru, care a luat locul Olguţei Vasilescu, de un an tot calculează şi recalculează pensii şi salarii, pe care, până se vor dumiri, le-a îngheţat.
Acest Guvern a „îngheţat” tot ceea ce trebuia să plătească, de la alocaţii la indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi. Au îngheţat tot în afară de preţurile care au luat-o razna la alimente, la transporturi, la carburanţi, la energie de orice fel, preţuri ajunse la valori fără precedent.
La supermarketuri un singur preţ a rămas neschimbat: cel de 50 de bani pentru coşurile de transport. Propun pe această cale Guvernului să bată monedă de un leu, pentru a plăti şi la coşuri dublu, ca la celelalte produse.
Acum, când se vede pe făraş, nu mai ştie ce să promită: va creşte pensii, va creşte salarii, va da alocaţii, dar toate de la anul. La anul şi la mulţi ani! Cine a minţit odată, va minţi şi în continuare, iar eu repet pentru a treia oară: Florin Cîţu, care vrea să arate că fără el ţara va fi aruncată în haos şi că fără el nu se poate, ar fi în stare de orice pentru a rămâne în continuare prim-ministru. Nu pentru ţară vrea Florin Cîţu să rămână prim-ministru, ci pentru el şi ai lui...
Petru Vasile TOMOIAGĂ

P.S. Referitor la calităţile „excepţionale” pe care le are Florin Cîţu, mai vreau să spun că: „Cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit”.