PNL Timiș îl va susține pe Florin Cîțu la congresul partidului programat în 25 septembrie. Moțiunea acestuia, „România liberală”, a primit 67 de voturi pozitive și opt negative, în timp ce moțiunea actualului președinte Ludovic Orban a primit 12 voturi pentru și 52 împotrivă.
Liderul PNL Timiș, Alin Nica, a declarat că se bucură că această campanie internă se încheie, mai ales că a degenerat în ultima perioadă. El a mai spus că o schimbare la șefia partidului este de bun augur și nu crede că Ludovic Orban mai poate atrage voturi din partea populației la alegerile de peste trei ani.
„Orice om politic are un ciclu de creştere şi unul de descreştere. Eu nu îl mai văd pe Ludovic Orban să se reinventeze şi să reuşească să crească simpatia publicului. Această curbă sinusoidală a omului politic e definitivă, la Orban, pe panta descendentă şi nu mai poate creşte pentru alegerile de peste trei ani", a afirmat Alin Nica.
El a adăugat că deşi Florin Cîţu este o figură nouă pe scena politică şi a fost contestat, „a demonstrat că are valoare”.
„România este prima economie din UE care a revenit la ritmul de dinaintea pandemiei, cu una din cele mai mari creşteri. Avem nevoie de un om cu competenţă solidă”, mai este de părere Nica.


Răzvan IDVOREAN