Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 143 voturi „pentru”, 171 „împotrivă” şi o abţinere.
În moţiunea „Cristian Ghinea, de la zero la abis”, social-democraţii i-au reproşat ministrului că blochează absorbţia de fonduri pentru autorităţile locale, că „îndatorează” ţara cu 15 miliarde de euro prin PNRR şi că banii luaţi prin planul de redresare sunt „doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanţă şi membrii de partid care vor vota în congresele PNL şi USR”.
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor că textul moţiunii este un „fake news”.


„Am citit textul moţiunii, este un banc prost. Am tot zis că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, aşezat. Văd şi azi aici că nu am cu cine. Domnul Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul pentru fake news”, a spus Ghinea în Parlament.


Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, l-a acuzat în timpul dezbaterilor pe Cristian Ghinea că a folosit PNRR pentru a da o lovitură de miliarde.


„Aţi ajuns să fiţi un fel de Clotilde Armand cu barbă şi burtă. Faceţi pariuri publice la televizor pe miliardele europene. Texte întregi din PNRR sunt luate cu copy-paste. Doar asta ştie să facă domnul Ghinea. A făcut asta ani de zile. Aţi folosit PNRR, alături de domnul Barna, să daţi o lovitură de miliarde. Nu este vorba despre dezvoltarea României, e vorba despre dezvoltarea dinastiei consultanţilor. Produce doar tone de hârtie, dar gata să pape două miliarde de euro pentru redresare”, a spus Grindeanu.


Social-democraţii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros, toate respinse de Parlament. (A.B.)